dijous, 22 de maig del 2014

Una policia política El projecte de llei de "seguretat " de Fernández Díaz és un programa de repressió autoritària que condueix a la repressió de la llibertat de premsa i d'expressió , però la suma de declaracions i actuacions de Fernández Díaz al capdavant d'aquest ministeri són tot un programa complet de feixistització i la utilització de policies i guàrdies civils en operacions de control i manipulació política són constants .






La policia, un cos creat per emprar la violència , propendeix per si mateixa a adoptar la violència com a ideologia , una violència sempre a favor de l'Estat i de l'ordre instituït .
Imaginem un país on la policia només vigilés , detingués i copegés a uns ciutadans i no a altres , que protegís als lladres i reprimís les protestes de les víctimes del robatori , és fàcil d'imaginar , fins on jo sé crec que tots els països són així , i per descomptat això és el que passa a Espanya d'una manera molt concret amb la policia antiavalots . Una policia dissenyada per reprimir les protestes contra els desnonaments , l'atur, els abusos de la banca espanyola i internacional ... Si sabéssim alguna vegada d'una reunió de banquers enriquits amb diners públics dissolta per la policia i els seus participants detinguts i conduïts en furgó policial a comissaria , llavors pensaríem que estàvem equivocats , però mentrestant només podem pensar que és una policia al servei d'un grup social i els polítics que protegeixen els seus privilegis i els representen .
Hi haurà qui em digui que hi ha policia antiavalots en la majoria dels països i que no la va crear aquest Govern , i tindrà raó , cosa que no treu que sigui cert que és un cos de policia política creat específicament amb aquesta funció ; només afegeix l'evidència del ferri ordre social que protegeixen partits amb noms diferents. Però com que no es tracta aquí de reflexionar en abstracte sobre la naturalesa de l'Estat i les seves institucions em referiré al que està duent a terme aquest Govern : transformant de manera planificada tota la policia en una policia política , cosa pròpia d'un estat totalitari .
Per referir a Espanya amb propietat a la policia cal referir a l'Estat , l'Estat existent és la continuació natural i sense traumes de l'Estat franquista . Van seguir en els seus llocs els mateixos jutges , els mateixos alts funcionaris de l'Estat i els mateixos generals i comandaments de la policia , no hi va haver depuració alguna , revisió alguna de les seves actuacions . L'antifranquisme pretenia la dissolució o depuració dels " cossos repressius " que no hi va haver , i podem comprovar quanta raó hi havia en aquest objectiu . Veiem cada dia com l'Estat protegeix Billy el Nen o al capità Nines , funcionaris impol · luts , i deixa sense protecció a les seves víctimes . Aquest Estat està més amb els torturadors que amb els torturats , és tan simple com evident . Tinc la certesa que les nostres fitxes policials continuen existint, com qualsevol Estat autoritari ens nega el dret a conèixer el que la policia franquista va anotar de nosaltres però no tinc cap dubte que és possible que un dia tornem a ser detinguts i el mateix policia o un altre ens llegirà una fitxa que va seguir ampliant des d'aleshores .
Sens dubte l'evolució de la societat es va notar i va beneficiar el qual també arribés a aquest cos el sindicalisme , va fer més visible als seus membres la seva condició d'assalariats , comú als treballadors . Però si els mateixos torturadors han seguit en actiu i ascendit a posicions de comandament és perquè el franquisme és una ideologia molt assentada a l'Estat i concretament a la policia .
I fa uns dies vam saber de la pretensió del Ministeri de l'Interior d'educar a la policia ideològicament que aquest govern diu que vol educar l'esperit nacional sabem que es tracta de " espanyolitzar ", com agrada de fer Wert als nens. És a dir , la ideologia explícita de la dreta espanyola . De manera que no són anècdotes soltes l' invocar la Mare de Déu i condecorarla o que es repeteixin els insults de caràcter xenòfob de policies contra catalans , per exemple. És evident que davant la voluntat de gran part de la ciutadania catalana i dels seus representants de votar i revisar la seva situació en relació a l'Estat, el Govern estigui utilitzant tots els ressorts de l'aparell judicial i policial per reprimir aquesta pretensió . Per això sabíem fa unes setmanes d'una trama de policies nacionals de Madrid que espiaven la seu d'un partit polític català o l'espionatge i difusió de la identitat de jutges proclius a reconèixer legalment la consulta catalana .
Estem en un moment en què es radicalitzen els regustos franquistes dins d'aquest cos , conscientment instrumentalitzats pel Govern. El projecte de llei de "seguretat " de Fernández Díaz és un programa de repressió autoritària que condueix a la repressió de la llibertat de premsa i d'expressió , però la suma de declaracions i actuacions de Fernández Díaz al capdavant d'aquest ministeri són tot un programa complet de feixistització i la utilització de policies i guàrdies civils en operacions de control i manipulació política són constants . Constants les sistemàtiques acusacions de terrorisme a qualsevol protesta i el tractament de terroristes o simpatitzants a qualsevol dissident , el terrorisme és la gran energia que , paradoxalment , va afeblir al nacionalisme basc però vigorizó al nacionalisme espanyol . I sempre va fer mal a les seves víctimes ia la societat en conjunt .
L'últim cas , escandalós , és l'anomenada " operació aranya" construïda per comandaments de la Guàrdia Civil i que consisteix en aturar a una sèrie d'individus que escriuen barbaritats en els seus comptes de Twitter i Facebook . Deixem de banda l'assumpte de si les xarxes socials són un espai personal o un mitjà de comunicació , el que hi ha és una operació de propaganda ideològica contra l'enemic fantasma , "els terroristes" . Una sèrie de persones , desconnectades unes de les altres i en ocasions diferents , escriuen animalades contra la policia o les víctimes d'ETA , esplaiant la seva frustració o la seva ràbia . Unes expressions plenes d'odi i impotència potser escrites després de mamarse d'alcohol o fumats ... O fastiguejats , o humiliats , o potser víctimes d'alguna mesura política del Govern ... És evident que, si faltes , mereixen càstig però no hi ha cap organització terrorista d' pel mig, és aquesta investigació la qual teixeix una trama inexistent . Això es diu " muntatge " .
Quan aquest Govern passi res serà igual a com era abans d'arribar , els danys que deixarà seran inquantificables . Un d'ells és el mal que li està fent a la Policia com a institució , ningú li va fer tant de mal com el que li està inferint aquest Govern . Un mal molt difícil de reparar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS