dijous, 29 de maig del 2014

No caiguem en els mateixos paranys del passat . Cronologia de les Actuacions genocides espanyoles contra Catalunya .






El Comte Duc d'Olivares Adreça un " Gran Memorial " al rei Felip IV en s'hi DIU : " Tingueu vostra Majestat pel negoci més important de la seva monarquia el fer-se Rei d'Espanya ; vull dir , Senyor, que no s'acontenti V.M. amb ser Rei de Portugal , d'Aragó , de València , Comte de Barcelona , sinó que treballi i pensi amb consell madur i secret , per reduir aquests regnes de què es compon Espanya , a l'estil i lleis de Castella sense cap diferència ... " . Per aconseguir aquest Objectiu , Olivares proposava Diferents Mètodes , uns quants de pacífics , però la via que finalment aconsella és l' Ús de la Força : "... i fer que s'ocasioni algun tumult popular gran, i amb aquest pretext ficar la gent , i en ocasió d'assossec general i prevenció de davant , com per nova conquesta assentar i disposar les lleis en la conformitat de les de Castella i d'aquesta mateixa manera anar-lo executant amb els altres regnes " . Cal aclarir que "ficar la gent" vol dir Invasió i ocupació militar.Com veiem , la finalitat d' Olivares és la mateixa que la del rei Don Pedro el Cruel , si bèl els tàctiques han canviat . Ara ja S'HA Posat en marxa l' invent de " Espanya", que és una etiqueta per dissimular 01:00 mica Allò de " Castella la Nova " . Però queda Molt clar el què espera ALS " Regnes de què es compon Espanya" : "reduir aquests regnes de què es compon Espanya a l'estil i lleis de Castella sense cap diferència" .
1629 - El virrei de Catalunya , Duc de Fira, Adreça 01:00 Escrit al rei Felip IV aconsellant -li separar el Rosselló de Catalunya : "... seria una gran pèrdua per a ells la divisió , perquè només ella enflaquecía totes les causes que tenen els catalans tan confiats i sobre si ; perquè per aquest mitjà es reduïa la província a ser menys estesa , si és de menys gent i quantitat d'hisenda Barcelona ; quitávase el pas de França , que només pot ser còmodament pels comtats , amb què es dificultava molt el comerç de Barcelona amb aquell Reyno ; desmémbrabase gran part dels militars , que tan units es trobaven amb aquesta ciutat i la Diputació ; i en algun lloc s'afeblia la hisenda d'aquestes dues cases i la jurisdicció dels diputats ; i per la llana que se'ls s'encaria , per ser la major part dels comtats , seria menys cabalós el tracte dels draps per la mar a Itàlia, que és en el que consisteix tota presumpció d'aquesta província , que amb aquest mitjà de la divisió i altres que hi ha per aconseguir els mateixos efectes , sens dubte es reduiria a millor disposició que la que avui té " . (Arxiu Reial de Barcelona , Corona d'Aragó , Lligall 276 , document 71 ) .
1640 - El 7 de juny Comença la revolta popular del Corpus de Sang . (Hi ha diversos INDICIS que apuntin a l'hostal en pràctica de l' Estratègia formulada per Olivares el 1624 : " ... fer que s'ocasioni algun tumult popular gran ...... i ... com per nova conquesta assentar i disposar les lleis en la conformitat de les de Castella ... " ) . AQUESTA vegada a els Objectius formulats per Olivares no és varen aconseguir del TOT , però la guerra anomenada dels Segadors és va saldar AMB 01:00 retallada de les llibertats Democràtiques i Amb la mutilacions de Catalunya .
1659 - Pel Tractat dels Pirineus és va cedir les a la Monarquia francesa el Rosselló , el Vallespir , el Conflent , el Capcir i mitja Cerdanya . És a dir , la Proposta del Duc de Fira Felip IV sí que s'executa totalment . L' Estat francès és va afanyar a perseguir la llengua catalana ia reprimir de manera sanguinària i brutal QUALSEVOL intent de resistència.
1705 - En haver mort ( 1700 ) el darrer rei espanyol de la dinastia dels Àustria , Carles II , sense descendents , és va iniciar la guerra de successió al tron espanyol . Catalunya va defensar el partit de Carles III d'Àustria contra el Candidats francès , Felip V de Borbó . El 20 de juny de 1705 a Gènova és va signar 1 pacti entre un plenipotenciari de la Reina d' Anglaterra i 2 representants d' Catalunya , paper qual Catalunya és comprometia , junt AMB els tropes britàniques , a lluitar contra França i Espanya per la causa de Carles III , i Anglaterra garantia que a els privilegis i Lleis dels catalans serien "amb Totes les formes mantinguts i conservats " . Cal Tenir present que Felip V Volia establir 01:00 monarquia absolutista , sense Corts ni Institucions com la Generalitat . Però Despres d' uns anys de guerra , Quan Carles III va ser Designat Emprerador d'Àustria , Anglaterra va decidir acceptar que Felip V fos Rei d'Espanya , a fi que Àustria no acumulis Tant de poder , i de FET va abandonar Catalunya a els mans del SEU botxí , Felip V.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS