divendres, 30 de maig del 2014

EL PP I L'EXTREMA DRETA . La jutge María Belén López Castrillo , titular del Jutjat de 1a Instància número 48 de Madrid , considera provada i " essencialment veraç " la relació entre la secta secreta d'extrema dreta L'Enclusa i membres de l'organització integrista catòlica Fes-te Sentir , una de les plataformes més actives en les massives mobilitzacions ciutadanes dels últims anys contra la llei de l'avortament , el matrimoni homosexual i l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania tombada pel PP .






En una sentència datada el passat dia 19 , López Castrillo ressalta la "transcendència pública" d'un informe elaborat el 2010 per Fernando López Luengos , vicepresident de l'associació de cristians laics Educació i Persona , en el qual denunciava com l'Enclusa s'ha infiltrat en el PP , l'Església, el grup de comunicació Intereconomía , la universitat San Pablo- CEU o la plataforma Hazte Oír , que presideix Ignacio Arsuaga .
El 2012 , El Confidencial ja va revelar els detalls de l'exhaustiu informe de López Luengos -que inclou 39 testimonis de exmembres de la secta i militants de grups cristians - , en què es descriuen els "mètodes de control , infiltració i ocultació " que empra L' enclusa per " assetjar , pressionar i desestabilitzar " al poder polític i influir en la Conferència Episcopal . Una còpia del mateix va ser lliurada al llavors president dels bisbes , Antonio Rouco Varela .
El document , titulat Anàlisi de l'associacionisme dels laics cristians espanyols i la intromissió de l'Enclusa , destapa els objectius de la secta secreta : " L'ocupació de parcel · les de poder polític i d'influència mediàtica cada vegada majors" i la creació de " xarxes de captació de joves i adolescents " . L'Enclusa , afegeix, " no treballa mostrant la seva identitat i intencions ", sinó que se serveix d'associacions tapadora com Fes-te Sentir " per incidir en la societat " .
Arsuaga va presentar una demanda de protecció del dret a l'honor contra López Luengos per vincular Fes-te Sentir amb la secta fundada el 1955 a Puebla ( Mèxic ) , l'ideari és "defensar la religió catòlica i lluitar contra les forces de Satanàs " . Però la jutgessa López Castrillo ha donat la raó a López Luengos , desestimant la demanda amb l'argument que "cap de les informacions abocades en l'informe conté expressions injurioses " .
La sentència assenyala que és "un fet contrastat i acreditat d'acord amb la prova documental i testifical la relació de membres de Fes-te Sentir amb l'Enclusa " , de manera que " no cap sinó concloure que no ha existit vulneració del dret a l'honor " . La jutge López Castrillo , a més , imposa Fes-te Sentir el pagament de les costes del judici i dóna a la plataforma ciutadana un termini de 20 dies per recórrer la sentència davant l'Audiència Provincial de Madrid .
L'informe de López Luengos descriu els mètodes de captació utilitzats per les associacions satèl · lit de l'Enclusa , que aquest diari ja va treure a la llum . " Jo tenia 16 anys i portava una vida bastant rutinària . Fins que vaig entrar a l'Enclusa . Em van rentar el cervell , però llavors ni tan sols vaig ser conscient. Què importava mentir a la meva família , als meus amics , a tothom , si a canvi podia sentir un líder, un elegit, un salvador ? " , va confessar a El Confidencial un exmembre de la secta .
" Mirava als meus companys de l'institut de dalt a baix , tots em semblaven estúpids , uns borregos . Vaig arribar a trair als meus propis pares , fins i tot a espiar , però l'organització era el primer" , afegia el jove . Tenia el perfil idoni per integrar-se en l'Enclusa : creient , de bona família i missa dominical , i els seus pares militaven activament en la lluita contra la llei de l'avortament i l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania , després tombada pel PP .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS