dissabte, 24 de maig del 2014

Madrid es queixa de les visites de la Royal Navy a Gibraltar , mentre vaixells russos atraquen a Ceuta i provoquen protestes de Londres . Cameron ha enviat el missatge que així es dóna suport a Moscou en plena crisi amb Ucraïna . Regne Unit acusa Espanya de permetre'ls atracar en plena crisi d'Ucraïna , mentre Madrid es queixa de les visites de la Royal Navy a Gibraltar .






En total ja han passat pel port de Ceuta enguany sis vaixells de l'Armada russa . Uns quaranta des que el 2010 la flota del Kremlin tornés a escollir a la ciutat autònoma com a lloc de parada habitual . L'impacte econòmic d'aquests amarratges és important per a la ciutat , com han reconegut en diverses ocasions el govern de la ciutat autònoma .
Però al Regne Unit li preocupen les tres escales que es van registrar a l'abril. Segons ha indicat el primer ministre britànic David Cameron a la premsa anglesa , "la decisió de permetre que els vaixells de guerra es avituallaran de subministraments i combustibles és com oferir socors a Moscou" , en plena campanya de sancions per l'actuació del Kremlin en la crisi d'Ucraïna i Crimea .
També s'han produït crítiques dins de la comissió parlamentària britànica que tracta assumptes relacionats amb Gibraltar . Representants polítics d'aquest grup de treball van qualificar com " perversa " la posició espanyola , relacionant-la amb les protestes espanyoles per les escales de vaixells de la Royal Navy a Gibraltar .
"Com se suposa que l'Aliança pot treballar si els membres de l'OTAN es comporten així ? " Va preguntar en reunió parlamentària el diputat conservador Andrew Rosindell .
Els vaixells russos de la discòrdia
De tots els vaixells , l'escala que més preocupa a Londres és la del destructor ' Vicealmirall Kulakov ', un vaixell de 7.900 tones especialment dissenyat i armat per a ' caçar ' submarins . Va quedar amarrat al dic de Llevant .
Mentre els 350 militars que porta a bord prenien un descans a la ciutat , el vaixell va omplir els seus dipòsits amb 740 tones de combustible i uns 100.000 litres d'aigua .
L'arribada del vaixell va ser sonada a tota la ciutat , ja que un va patir avaries de poca importància després de fregar el seu casc amb un espigó en entrar a port.
Durant l'última setmana d'abril també van arribar altres dos vaixells russos al port de Ceuta . En concret els tanqueros Dubna , que ja havia visitat en altres ocasions la ciutat autònoma , i el Sergey Osipov .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS