dissabte, 24 de maig del 2014

El Govern de concentració PP - PSOE . Els grans empresaris estan darrere d'una coalició entre PP i PSOE . Segons fonts empresarials d'alt nivell coneixedores de les converses , els 17 grans directius de l'Ibex , Alierta , Fainé , Botín , Florentino Pérez ... pel perill per al país si governen IU , ERC i altres nacionalistes . Juan Luis Cebrián és el més actiu promotor porten setmanes debatent sobre la conveniència que s'implanti a Espanya un govern integrat pels dos principals partits .






Els munyidors de l'operació són sobretot alguns dels grans de l'Ibex : César Alierta ( Telefónica ) , Isidre Fainé ( CaixaBank ) , Emilio Botín (Banc Santander ) , Florentino Pérez ( ACS ) , Francisco González ( BBVA ) , Ignacio Sánchez Galán ( Iberdrola ) ...Juan Luis Cebrián , el més actiu promotor
Els grans empresaris han aprofitat , expliquen les fonts consultades , els contactes previs a la reunió que van mantenir amb Mariano Rajoy a la Moncloa , fa dues setmanes , per canviar també impressions sobre aquest assumpte.
Però la implicació i activitat d'un personatge destaca sobre la resta . És el cas del president executiu de Prisa , Juan Luis Cebrián , que s'ha convertit en el capdavanter d'aquesta ' solució ' i l'està promovent a tots els nivells .Perill per a l'estabilitat i la recuperació
Les fonts a què ha tingut accés ECD revelen que la principal inquietud que ha mogut els grans empresaris del país a discutir en privat aquesta qüestió ia plantejar el Govern PP - PSOE és el risc , que ells creuen possible , que Espanya es converteixi en un país ingovernable .
Els alts directius van traslladar a Felipe González , fa menys d'un mes , la seva preocupació pel perill que pot suposar per a l'estabilitat d'Espanya el declivi dels grans partits i , alhora , l'ascens de formacions minoritàries i en algun cas extremistes , que faria ingovernable el país .els nacionalistes
Li van mostrar , en concret , la seva inquietud pel rumb que han pres partits nacionalistes com CiU i PNB , que en el passat van mostrar vocació d'Estat però que ara han canviat de rumb . Consideren que , a dia d'avui , l'independentisme rupturista que les dues formacions defensen fa impossible qualsevol pacte polític amb ells en qüestions d'Estat.
En aquest escenari electoral , segons les fonts empresarials a les quals ha tingut accés ECD , als alts directius de l'Ibex els genera una enorme incertesa que , de cara a les generals de 2015 , PP i PSOE hagin de governar amb el suport dels nacionalistes pel fet que cap de les dues formacions aconsegueixi majoria absoluta .Preocupen Catalunya i la Corona
Fonts empresarials afegeixen que els empresaris es mostren també inquiets pel procés independentista iniciat a Catalunya . Ho veuen com una amenaça que cada dia va a més : la deriva separatista compta amb cada vegada més suports , mentre que no s'està donant una resposta adequada des del conjunt de l'Estat al repte llançat per Artur Mas .
També tenen en compte el perill a què s'enfrontarà la monarquia a Espanya en els propers anys , a causa de la progressiva pèrdua de popularitat que s'observa en les enquestes i al carrer . I els executius consideren que la Corona és sinònim d'estabilitat , i per tant es tracta d'un valor que cal protegir .Felipe González ho ha revelat abans d'hora
Segons les fonts consultades , el que els grans empresaris no podien pensar era que Felipe González fes públic el pla del Govern de concentració en plena campanya electoral , sobretot per les conseqüències negatives que això podia comportar al PSOE .
De fet, aquesta revelació abans d'hora no ha caigut gens bé a alguns dels màxims representants del Consell Empresarial per a la Competitivitat . El seu plantejament era posar en marxa l'operació després d'analitzar els resultats que aconsegueixin els dos grans partits a les eleccions europees del 25 de maig , que consideren el primer ' test' sobre el que pot passar en les generals de l'any que ve.
Tal i com va explicar ECD , l'expresident del Govern va abordar la possibilitat del Govern de concentració en persona amb el rei Joan Carles en una audiència privada a La Zarzuela . Però el que s'ha conegut ara és que la proposta no partia d'ell , sinó que està impulsada pels grans empresaris del país .
Fonts pròximes a Felipe González asseguren que ell no volia treure el tema , ni referir a l'assumpte en aquest moment , però que Ana Pastor , durant l'entrevista al programa ' L'objectiu ' de La Sexta , fa poc més d'una setmana , " li preguntar fins en vuit ocasions pel Govern de concentració . Va eludir la resposta les set primeres vegades , però a la vuitena contestar el que la periodista buscava " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS