dijous, 1 de maig del 2014

L'estudi dels textos escrits , l'estudi del llenguatge , la literatura i altres manifestacions escrites , l'estudi de les llengües i la cultura dels seus parlants , tot això , tot això , que fa enriquidor a un poble . La UB tanca l'únic grau de Filologia Romànica existent a Espanya i es veuran afectats els graus de Lingüística i Llengües de l'àrab , català , gallec , grec , hebreu , italià , llatí , polonès i portuguès que deixaran d'oferir el proper curs . Els estudiants podran combinar únicament l'alemany , l'anglès , l'espanyol , el francès i el rus .






 A partir del proper curs ja no hi haurà accés al grau de Filologia Romànica de la Universitat de Barcelona ( UB ) , segons ha publicat la universitat al seu web. Des del centre expliquen que , malgrat el tancament, els estudiants que han començat aquests estudis podran acabar- , però que finalment han pres aquesta decisió de cara al curs 2014-2015 donada la baixa demanda dels estudis . La mitjana d'accés al primer curs és de cinc estudiants en primera preferència , segons la UB .
El grau de Filologia Romànica de la UB és l'únic d'aquest tipus que s'imparteix a tot Espanya . Abans de l'aplicació de Bolonya s'impartia a les universitats de Girona , Granada , Oviedo , Santiago de Compostel · la, Salamanca i Complutense de Madrid , però la UB va ser l'única que va convertir la titulació al grau . La Universitat de Salamanca , per la seva banda , va adaptar la llicenciatura a un grau de Llengües , Literatures i Cultures Romàniques .
Des de llavors , Filologia Romànica és pràcticament l'única opció per estudiar algunes filologies a Catalunya , ja que van desaparèixer les llicenciatures específiques que existien a la UB per esdevenir especialitats de graus més genèric com el de Filologia Romànica o el Llengües i Literatures Modernes , de nova creació .
Els estudiants ja han iniciat una petició a Change.org per demanar que es faci enrere aquesta mesura . Asseguren que , en fer-se efectiu el tancament , " el portuguès , el gallec , el polonès , l'italià i el basc desapareixen com a llengües de formació completa ( o fins i tot parcial ) de les universitats catalanes per sempre" .
Segons la informació que publica la Facultat de Filologia , també es veurien afectats els graus de Lingüística i Llengües i Literatures Modernes , en el qual es redueix l'optativitat . Aquests estudis oferien itineraris específics d'àrab , català , gallec , grec , hebreu , italià , llatí , polonès i portuguès que deixaran d'oferir el proper curs . Els estudiants podran combinar únicament l'alemany , l'anglès , l'espanyol , el francès i el rus .
Des de la universitat asseguren que "tot aquest saber que hi ha darrere dels estudis de Filologia Romànica no es perdrà " . Per això estan treballant perquè les assignatures que s'estan impartint en aquest grau siguin optatives o obligatòries dins d'altres graus de la facultat i estudien crear una especialitat de filologia romànica dins d'algun dels graus existents .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS