dijous, 1 de maig del 2014

El Govern retira el subsidi d'atur als majors de 61 anys i els obligarà a jubilar-se anticipadament . Aquesta mesura suposarà una retallada d'entre el 18% i el 22 % de la seva pensió futura . El Govern insisteix que l'ordre no implica cap canvi en la jubilació ni en la percepció del subisidio per a majors de 55 anys . " Amb aquestes mesures es castiga a les famílies de rendes més baixes i es deixen desprotegides a milers de persones" .






El sindicat CCOO denuncia que el Govern ha donat instruccions perquè els nous demandants del subsidi per desocupació per a majors de 55 anys siguin obligats a jubilar-se anticipadament als 61 anys , cosa que els suposarà una retallada d'entre el 18% i el 22% de la seva pensió futura .
En una nota de premsa , CCOO afirma que ahir el Govern , a través del Servei Públic d'Ocupació Estatal , va enviar unes directrius per les quals des de dilluns que als que sol · licitin l'ajuda per a majors de 55 anys se'ls comunicarà que s'han de jubilar anticipadament i de forma obligatòria als 61 anys .
Segons CCOO , la persona que , a partir de dilluns , se li aprovi la percepció del subsidi se l'informarà que la seva edat de jubilació serà la primera possible , " és a dir els 61 anys " .
L'aplicació d'aquesta mesura suposa que es pot perdre sobre la futura pensió de jubilació una quantitat que varia entre el 18% i el 22% basant-se en si és un acomiadament col · lectiu o per causes objectives , d'acord amb els càlculs de CCOO .
El sindicat que lidera Ignacio Fernández Toxo alerta que a aquesta reducció cal sumar la "retallada " que ja s'ha produït amb la modificació de la base de cotització inclosa en el subsidi , que s'ha vist reduïda del 125% de la base mínima ( 941 euros ) al 100 % de la base mínima ( 753 euros ) .
A més , es passa a tenir en compte les rendes de la unitat familiar , la qual cosa comporta que una parella en què un dels membres coure 968 euros i l'altre estigui en situació d'atur no podrà accedir al subsidi per a majors de 55 anys i per tant també perdrà les cotitzacions per a la posterior pensió de jubilació .
Per això CCOO considera que , "una vegada més , fent valer la màxima de ' en cas de dubte , es denega ' , es decideix sense criteri en contra dels aturats"
L '"únic objectiu" que veu el sindicat en aquesta decisió és reduir el pressupost de l'Estat en matèria de prestacions , sense tenir en consideració les necessitats de les persones .
" Amb aquestes mesures es castiga a les famílies de rendes més baixes i es deixen desprotegides a milers de persones que han perdut la feina al llarg de la crisi , just en l'última etapa de la seva vida professional i quan més difícil resulta trobar un lloc de treball " , ressalta el sindicat .La versió d'Ocupació
La versió del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social és ben diferent : ahir diumenge va assegurar que no hi ha cap canvi en l'edat de jubilació per als perceptors del subsidi de desocupació que siguin majors de 55 anys .
Segons han explicat a Efe fonts del Ministeri, la llei ja fixa que els perceptors del subsidi es jubilin a la primera edat que els permeti cobrar la prestació contributiva , que actualment és de 61 anys . Les fonts han precisat que la comunicació que ha fet el Servei públic d'ocupació estatal s'ha degut a que algunes oficines li han plantejat algun dubte després que, el juliol de 2012 , s'elevarà de 52 a 55 anys els anys requerits per als perceptors del subsidi .
Aquests dubtes han coincidit amb la reforma de la jubilació anticipada i parcial , però no han suposat cap canvi per a aquests perceptors , van reiterar les fonts .
Sobre això , han indicat que del que es tracta és d'aclarir que una vegada que s'arriba a l'edat de jubilació anticipada no pot seguir cobrant aquesta prestació . Si es genera una prestació indeguda el Servei Públic d'Ocupació exigirà la devolució , han recordat des Ocupació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS