dilluns, 5 de maig del 2014

L'empresària i presidenta del Cercle d'Empresaris Mónica d'Oriol Icaza , que ha insultat greu i gratuïtament a un milió de joves espanyols "perquè no tenen formació i no serveixen per a res" , passa per ser una de les majors beneficiades de les contractes públiques de seguretat privada . L'empresària que insulta els treballadors " que no valen per a res" és propietària de la firma que vigilava el Madrid Arena.






La seva empresa era a més la responsable de la seguretat del pavelló del Madrid -Arena , en què van morir cinc joves aixafades i asfixiades la nit de l'1 de novembre de 2012, a causa del excés d'aforament ia un insòlit error com va ser el tancament de les vies d'evacuació .
La senyora De Oriol , de 52 anys , va arribar a la presidència del principal lobby empresarial fa dos anys , en substitució de Claudio Boada . Pertanyent a la dinastia dels Oriol (el seu besavi va fundar la companyia ferroviària Talgo ) , va aconseguir la presidència del Cercle d'Empresaris des del seu lloc de presidenta de Seguriber , una de les empreses de seguretat que , per circumstàncies històriques i d'un altre tipus , més lucre ha obtingut de la protecció a polítics amenaçats per la banda terrorista ETA .
Connectada al pressupost del Ministeri de l' Interior durant dècades per donar protecció a centenars d'alts càrrecs i dirigents del PP basc que no es fiaven de l'Ertzaintza , l'empresa de la senyora De Oriol es va aliar amb Umano , també de capital basc , per ampliar el negoci de la seguretat privada i obrir nous fronts d'activitat quan ja la banda terrorista havia renunciat a atemptar contra polítics ja extorsionar empresaris . Finalment , l'octubre de 2011 , va renunciar definitivament als segrestos i assassinats .
No obstant això , per facilitar la transició empresarial , Interior va mantenir els pagaments a Seguriber al llarg de 2012 . I com que ETA es resistia a lliurar les armes i dissoldre -encara no ho ha fet formalment - , el ministre Jorge Fernández Díaz li va renovar el contracte semestral al llarg de 2013 per un import de 4,73 milions d'euros. A més , el titular d'Interior li va obrir una altra línia de negoci : un "pla pilot " per controlar la seguretat de la presó de Saragossa , per un import de 879.338,46 euros i amb la previsió d' estendre-ho a totes les presons d'Espanya , menys les catalanes , que depenen de la Generalitat .
L'empresària De Oriol Icaza , a la qual se li acaba el mandat de dos anys com a presidenta del Cercle d'Empresaris , i desitja ser renovada en el càrrec , reclamant ara la rebaixa o supressió del salari mínim - congelat des que el PP va arribar al Govern - per als joves sense formació , es beneficia directament de l'ensenyament i preparació que les Forces Armades proporcionen als joves . Centenars d'ells passen a les empreses de seguretat privada quan acaben els seus contractes com a soldats professionals. Per a alguns comesos de seguretat " externalitzats " o subcontractats en substitució de la Policia i la Guàrdia Civil, els empleats d'aquesta i altres empreses reben formació complementària dels funcionaris públics d'interior . Amb això es vol dir els favors formatius per compte de l'erari Públio a l'empresària Oriol .
Casada en segones núpcies amb el navilier Alejandro Aznar , també propietari dels Cellers Marquès de Riscal , potser hàgim atribuir el profund coneixement d'aquesta dona sobre el sector de la construcció , que l'ha portat a repetir la cantarella que milers de joves van abandonar els estudis per guanyar diners en el totxo i no tenen qualificació , al fet que el seu pare sigui arquitecte, Miguel Oriol , i hagi dissenyat la torre Europa , en el complex Azca de Madrid , davant de la torre Picasso . Del que ningú pot dubtar és que la senyora Mónica - del grec mónos - és , com el seu nom significa , " única" per exercir el " monisme ", que no és altra cosa que " cridar l' atenció" , encara que sigui insultant els joves en atur .
La polèmica que han provocat les seves declaracions ha portat a De Oriol a disculpar públicament. Ahir divendres, a la web del Cercle d'Empresaris , va fer pública una nota en què , entre altres coses , diu : " sento haver utilitzat una expressió inadequada amb què jo mateixa estic en desacord , perquè totes les persones són valuoses amb independència de seva qualificació professional " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS