dimecres, 7 de maig del 2014

La Generalitat de Catalunya ja té Hisenda pròpia, una Agència Tributària Catalana , amb noranta oficines al llarg i ample de Catalunya i un nombre creixent d'inspectors i funcionaris al servei del futur Estat català . El Diari Oficial de la Generalitat , el BOE autonòmic , recull el conveni subscrit entre la Conselleria autonòmica d'Economia i les quatre diputacions provincials catalanes mitjançant el qual es facilitarà l'intercanvi de fitxers i dades i les oficines de gestió i recaptació de les diputacions , organismes dependents de l'Administració de l' Estat Espanyol , passaran a formar part de la xarxa de l'ATC , futur Estat català .






El citat conveni fixa la col · laboració entre l'ATC i les diputacions de Barcelona , Girona , Lleida i Tarragona "per a la prestació de serveis de recepció i registre de declaracions i documentació amb informació de caràcter tributari a les oficines dels organisme tributaris de les diputacions " . En el text es fa referència a altres acords subscrits amb anterioritat i que es qualifiquen de "significatius en l'àmbit de la recaptació executiva i dels intercanvis d'informació tributària" . Aquest apunt es refereix a una ampliació del conveni signat al setembre de 2013 i que preveu que l'ATC de la Generalitat i la Diputació de Barcelona " intercanviïn fitxers i informació" .
L'objectiu no és altre que el de dotar de dades a la Hisenda de la Generalitat , per al que s'animarà als ciutadans a presentar les seves declaracions de la renda a les oficines de les diputacions per tal d'obtenir les dades fiscals dels ciutadans en previsió que després de la proclamació de la república catalana l'Agència Tributària del Ministeri d'Hisenda bloquegi l'accés a les dades dels contribuents . El govern nacionalista d'Artur Mas no amaga les seves pretensions , tot i que en la seva campanya a favor del referèndum separatista inclou la possibilitat que els catalans rebutgin l'opció de l'Estat propi . Així , llança ofertes d'ocupació per a inspectors fiscals i ja ha fitxat a mitja dotzena d'inspectors de l'Agència Tributària per donar cos al seu propi organisme .
En aquesta política de fets consumats en el pla fiscal han jugat un paper determinant les diputacions , totes elles presidides per alcaldes de CiU que no han dubtat a destinar personal i recursos a la construcció de l'Estat d'Artur Mas i Oriol Junqueras , fins al punt de haver convertit aquestes administracions en sucursals i delegacions de la Generalitat . D'aquesta manera , l'administració autonòmica ha tingut i té accés als bancs de dades de l' administració de l'Estat , donada la dependència dels organismes provincials .
El pas que pretén donar la Generalitat ara és el de convidar els catalans a que lliurin a les oficines de les diputacions les declaracions , bé els originals o còpies . En el primer cas, a més de recopilar informació , la Generalitat s'encarregaria de pagar a l'Estat . En semblant propòsit compta amb el suport i l'acompanyament de la inevitable Assemblea Nacional Catalana ( ANC ) . Segons el diari sobiranista El Punt-Avui , les oficines de la "Hisenda pròpia" prestaran servei a partir del pròxim dilluns. La notícia apunta a més que l'acord entre les diputacions i la Generalitat es va signar el mateix dia, 30 d'abril, que l'ANC va emprendre la campanya " Declárate a Catalunya " per " incentivar " que els ciutadans , les empreses i els ajuntaments cedeixin les seves dades fiscals a la Generalitat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS