dimarts, 6 de maig del 2014

El Tribunal Superior de Justícia avala que els ajuntaments aprovin mocions pro - independència . Adhesió de més de la meitat dels pobles catalans ( 539 d'un total 947 ) a la independència . Els ajuntaments catalans que es consideren independentistes podran aprovar mocions a favor de la separació amb la resta Espanya . El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba de rebutjar una denúncia de la Delegació del Govern contra una mancomunitat de municipis que havien impulsat un text defensant la sobirania .






Segons ha pogut saber , la denúncia de l'organisme que dirigeix ​​María dels Llanos de Luna feia referència a la declaració realitzada per l'anomenada Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús , una mena de mancomunitat que representa els interessos de pobles sense govern municipal propi a la regió .
La moció aprovada per aquest grup de municipis feia referència a la defensa de la sobirania fiscal com a mecanisme per a ser independents d'Espanya . La denúncia de la Delegació del Govern a Catalunya es basava en el rebuig del Tribunal Constitucional a la declaració sobiranista realitzada pel Parlament de Catalunya .
El text va arribar al TSJC fa setmanes , però els arguments emesos per l'organisme que dirigeix ​​María dels Llanos de Luna no van convèncer al tribunal, que a mitjan mes passat va dictar sentència rebutjant la denúncia .
El Tribunal especifica que la moció aprovada per l'Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús és simplement política i no afecta el desenvolupament de justícia , ja que " no comprèn cap compromís jurídic , ni tan sols amb caràcter eventual" . Per aquest motiu , no veu raonament jurídic per impugnar el text .
La sentència obre la porta a altres ajuntaments a aprovar mocions similars . Així ho ha reconegut el president de l'Associació de Municipis per la Independència , Josep Maria Vila . L'alcalde de Vic ha assegurat , en fòrums independentistes , que la sentència " dóna raó de ser " als ajuntaments separatistes i " dóna confiança per seguir amb la tasca sobiranista " .
L'any passat , 227 ajuntaments catalans es van declarar independents d'Espanya. La Delegació del Govern ha denunciat aquestes mocions , i està a l'espera de noves sentències dels tribunals .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS