dijous, 8 de maig del 2014

Espanya va bé . Ja es comencen a veure brots verds . Barclays abandona Espanya, amb vista a la seva venda i liquidació.






Barclays ha anunciat aquest dijous les línies mestres del seu pla d'estratègic , que passa per la reestructuració de l'entitat al voltant de quatre grans àrees de negoci i la creació d'un 'banc dolent' on agruparà els seus actius no estratègics amb vista a la seva gradual venda o liquidació i en què la britànica ha inclòs el seu negoci minorista a Espanya .
Barclays és present des de fa 40 anys a Espanya amb 271 oficines i activitats al país en les àrees de banca minorista , corporativa , banca d'inversió , targetes , banca privada i gestió de patrimonis .
El total de la plantilla de Barclays a Espanya ascendeix a uns 2.800 empleats , dels quals 2.200 corresponen a l'activitat minorista , han indicat a Europa Press fonts de l'entitat . A part del seu negoci a Espanya , la decisió de l'entitat britànica afecta també a la seva xarxa comercial en altres països com Itàlia , França i Portugal .
"La nostra banca minorista a Espanya , Itàlia , França i Portugal continuen sent negocis forts que segueixen fent progressos en el camí del creixement i això roman inalterat " , va subratllar un portaveu de Barclays .
"El nostre principal focus segueix sent complir amb els nostres clients i construir un banc Premier ' sòlid a Europa i continuarem gestionant activament el negoci cap a aquest objectiu" , ha afegit .Retallarà 14.000 llocs de treball a tot el món
El nou pla estratègic de Barclays , presentat aquest dijous a Londres pel conseller delegat de l'entitat, Antony Jenkins , i el seu director financer , Tushar Morzaria , preveu la reestructuració del banc al voltant de quatre grans àrees de creixement i que suposarà la retallada de 14.000 llocs de treball a nivell global aquest any .
En concret , la nova estructura de Barclays girarà al voltant del negoci de banca personal i corporativa , targetes ( Barclaycard ) , Àfrica Banking , i banca d'inversió . Com a conseqüència d'aquesta nova estructura , l'entitat crearà Barclays Non - Core , un 'banc dolent ' en què agruparà actius no estratègics per un import aproximat d'uns 115.000 milions de lliures (uns 140.000 milions d'euros ) amb vista a la seva gradual venda o liquidació.
En el cas del negoci de banca d'inversió , l'entitat britànica preveu una reducció bruta de la seva plantilla d'uns 7.000 empleats fins a 2016 , tant en activitats 'core ' com no estratègiques . Com a resultat d'aquestes accions , Barclays espera assumir costos addicionals de 800 milions de lliures esterlines ( 975 milions d'euros) que se sumaran als 2.700 milions de lliures ( 3.286 milions d'euros ) previstos anteriorment .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS