divendres, 30 de maig del 2014

Avui comença la campanya oficial per al plebiscit sobre el referèndum de la independència d'Escòcia del 18 de setembre . Podran votar els escocesos majors de 16 anys i que resideixin actualment en la nació , Escòcia representa un 10% del PIB britànic i és rica en petroli .





La campanya formal per al referèndum sobre la independència d'Escòcia que podria resultar en la seva escissió del Regne Unit va començar divendres . Els nacionalistes escocesos esperen que el desig d'independència , la rivalitat històrica i el que diuen són segles de mala gestió per part de líders distants a Londres portarà els escocesos a votar a favor de la secessió en el referèndum del 18 de setembre .
Els principals partits polítics britànics s'han unit en contra d'una escissió , emetent crides a la unitat i advertències sobre els costos econòmics de la independència per als quatre milions de residents escocesos majors de 16 anys amb dret a vot . Les enquestes actualment mostren que hi ha un 30 per cent a favor de la independència , però encara hi ha prou indecisos per decidir la votació .
" La campanya a favor del" no "ha mantingut l'avantatge " va dir Tom Mludzinski , cap d'enquestes polítiques de la consultora ComRes . "S'ha estret recentment , però no està ni tan sols prop dels nivells necessaris perquè la independència guanyi" . Va afegir : "Encara falten uns mesos , i si passa com en unes eleccions generals , moltes persones prenen la decisió en l'últim mes o setmanes . Així que les coses podrien canviar" .
L'inici formal de la campanya es produeix a falta de 16 setmanes per a la consulta i estableix límits de despesa de 1,5 milions de lliures per a cada part . Tant els proindependentistas "Sí , Escòcia " com els probritánicos "Millor junts" tindran espais gratuïts a la radiotelevisió pública .
Escòcia, rica en petroli , suposa al voltant d'una desena part del producte interior brut del Regne Unit , i la seva independència debilitaria l'autoritat diplomàtica britànica i plantejaria dubtes sobre la seva lloc permanent al Consell de Seguretat de Nacions Unides .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS