dimarts, 6 de maig del 2014

El número dos de la llista popular a les europees i vicesecretari general de Gènova González Pons ' mentir ' , es ' va equivocar ' en marcar la casella de la seva obligatòria declaració de béns i rendes de diputat , i ' disfressar ' els sobresous que li va donar el PP : més de 100.000 euros a l'any .






Ja cap dels alts càrrecs de la direcció del PP nega que va cobrar sobresous de Gènova . Sobresous , que no sobres amb bitllets , que ja sí que sabem que , alguns , almenys, asseguren que no els han cobrat "en la seva puta vida " . En tots els casos s'han afanyat a la direcció popular , això sí , a dir que aquests sobresous , que al principi , en esclatar l'escàndol Bárcenas , van cridar ' despeses de representació ' ( fins que el jutge va dir que els ingressos que són sempre iguals mes rere mes no poden ser considerats ' despeses de representació ' , sinó sous ) , eren legals i es declaraven a tot arreu.
Dissimular l' origen dels sobresousI en aquest ' tot arreu ' inclouen bàsicament la seva declaració d'Hisenda. Però també la seva declaració al Congrés , on els diputats , quan es va iniciar aquesta legislatura , van tenir obligació de ' confessar ' els seus ingressos de l'any anterior, així com els seus béns .
No és menys veritat , però, que algun dels dirigents populars , a l'hora de presentar la seva declaració davant el Parlament , ha estat ' creatiu ' per ' dissimular ' que aquests ingressos se'ls lliurava el seu partit . Un dels millors exemples d'això l'ha donat , com no , Esteban González Pons . El vicesecretari general i ara número dos de la llista del PP per a les europees , va ser tan "creatiu" que resulta directament impossible trobar el seu sobresou de Gènova en la seva declaració del Congrés .
' Error' de concepteEns expliquem . El número u de les llistes del PP per a Europa , Miguel Arias Cañete , com es pot veure punxant aquí , en la seva declaració no va ocultar que a més del seu sou com a diputat , va percebre l'any 2010 del seu partit 25.000 euros nets ' extra' . quantitat que ell va recollir com " assignació del Partit Popular" . No obstant això , González Pons va ser , diguem , menys directe . Com es pot veure en la seva declaració oficial davant el Congrés , Pons va decidir ' tapar ' els diners dels sobresous , no declarant en l'apartat de " percepcions de tipus salarial" , sinó a " altres rendes " . I a més , en lloc de parlar d'un ingrés , sense que se sàpiga molt bé per què , divideix la quantitat , sense especificar , és clar , a ' tres conceptes ' , en cap dels quals reconeix que aquests diners li arribava de Gènova .
Tres conceptes a qual més sorprenent .
I és que com hem dit més amunt , el concepte ' despeses de representació ' va ser rebutjat per la justícia en el cas del PP , ja que les percepcions eren les mateixes cada mes , i ha estat ratificat recentment en el cas de José María Aznar contra el País .
La ' compensació per residència a Madrid ' és encara més cridanera si és possible , perquè com s'ha sabut , i comptem en el seu moment en aquest diari , el PP li pagava l'apartament en què vivia a Madrid (i que curiosament era propietat d'una empresa relacionada amb la Gürtel ) . I el que González Pons qualifica de ' tercer concepte ' és una caixa de sastre indefinida on tot es podria .
Jugant a declarar nets , per a ' reduir ' els ingressosLa realitat és que aquests 75.797 euros que va declarar haver obtingut de manera ' extra ' Esteban González Pons són el sobresou , això sí, en net (més de 99.000 euros bruts ) , que li va pagar el seu partit l'any 2010 . Una quantitat que , per cert , superava amb molt el seu sou de diputat d'aquest any , 64.928 euros . Tots els conceptes junts , el vicesecretari general del PP va guanyar aquest any la quantitat de 166.000 euros . Un any en què la crisi ja apretava fort .., això sí , fora de Gènova .
Per cert , aquestes quantitats ' extra ' només van haver de declarar obligatòriament els alts càrrecs del PP a partir del 2011 , quan es va modificar la Comissió de l'Estatut del diputat . Però González Pons , com els altres alts càrrecs populars , les venia cobrant d'abans .
Els sobresous anteriorsDe fet , Esteban González Pons va començar a percebre aquest sobresou el 2008, quan es va integrar en l'Executiva renovada que va establir Mariano Rajoy després del Congrés de València . Aquest any , pels escassos sis mesos que va treballar per Gènova, va percebre gairebé 35.000 euros en sobresou .
A l'any següent , 2009 , amb la crisi ja disparada , també es va disparar el seu ingrés ' extra ' del PP fins a superar els 104.000 euros . Superant els 99 , com hem dit , l'any 2010 . I encara més en 2011 , quan el seu sobresou es va disparar als 112.000 euros . Quantitat similar a la que cobra des de llavors. Sempre a totes aquestes quantitats cal sumar el seu sou de diputat .
Feliç coincidència per a González PonsPer cert , poc després que es va fer públic que el PP li pagava l'apartament , Gènova va decidir retirar-li a González Pons . Però això sí , també va tenir el detall de coincidint amb aquesta mala notícia econòmica , promoverle a president de la Comissió d'Interior del Congrés , el que va significar de rebot que el seu sou de diputat es va veure incrementat en uns 15.000 euros més . El que algú podria intentar explicar amb una versió modificada del vell dit "el que es perd per una banda , es guanya per un altre" .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS