divendres, 4 d’abril del 2014

Rajoy i Rubalcaba , aprofiten les trobades al funeral d'Adolfo Suárez per posar-se d' acord sobre com bloquejar el referèndum sobiranista de Catalunya . PP i PSOE rebutjaran dimarts que la Generalitat tingui competència per convocar el referèndum independentista del 9 de novembre . Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba han treballat junts una estratègia comuna , per consensuar un front anti independentista.





 Segons expliquen a El Confidencial Digital fonts properes als dos dirigents , "en les últimes setmanes han trobat diverses ocasions per dialogar cara a cara , i les han aprofitat " . En aquestes petites xerrades , s'ha parlat "de la política en general" , però sobretot , de forma més específica , del ple al Congrés de dimarts dedicat a la consulta sobiranista a Catalunya .
Encara que cada un té la seva pròpia perspectiva sobre com tractar les relacions amb la Generalitat , tant Rajoy com Rubalcaba coincideixen que dimarts cal " donar un no rotund " a la proposta procedent del Parlament : "No pot haver cap dubte que PP i PSOE estan en contra del referèndum " , expliquen les fonts .
Xerrades durant els homenatges a Suárez
Tal com es va informar en aquestes pàgines , el president del Govern i el cap de l'oposició porten en contacte gairebé permanent des del passat mes d'octubre . L'objectiu d'aquestes converses és fixar una postura clara i comuna contra el desafiament d'Artur Mas, que escenifiqui un gran acord entre els dos grans partits sobre aquest assumpte.
Les converses per buscar un discurs unitari s'havien refredat després del ' aturada ' nadalenc , i sobretot per la negativa de Mariano Rajoy a impulsar , des del Govern , un canvi en la Constitució que obri la porta a " federalitzar l'Estat i donar un tractament especial a Catalunya ", tal com demanen el PSOE i Alfredo Pérez Rubalcaba .
No obstant això , el contacte entre tots dos ha tornat fa tot just unes setmanes , davant la proximitat del debat en el Ple del Congrés sobre el referèndum independentista . L'acostament definitiu es va produir, segons les fonts consultades , aprofitant els actes d'homenatge a Adolfo Suárez en què tots dos han participat .
Dirigents de PP i PSOE consultats relaten que, un cop que Rajoy i Rubalcaba van abandonar la capella ardent instal · lada al Congrés , "els dos van caminar junts des del Congrés fins al passeig del Prado i van parlar de la postura que tots dos anaven a defensar en el ple del dia 8 " .
Dilluns, en el funeral d'Estat celebrat a l'Almudena , van tornar a coincidir i de nou van aprofitar per intercanviar impressions .
En aquesta setmana , i fins al debat de dimarts, "és molt probable que tornin a parlar" , afegeixen les fonts .
Hi intervindran els dos al Congrés
Una de les incògnites que es mantenen a dia d'avui sobre el desenvolupament del debat en el Ple és si seran Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba els que intervinguin i mantinguin la negativa dels seus partits a la consulta sobiranista .
Des del PP reconeixen que "és molt possible" que sigui el propi president el que demani la paraula Jesús Posada. Citen com a dada rellevant la decisió de Rajoy d'acudir al Congrés , havent aquest dia sessió de control al Senat : "Pot ser que ho faci simplement per ser present en el debat , però el més lògic és que parli ell " .
Portaveus oficials del PSOE afirmen que Alfredo Pérez Rubalcaba , per la seva banda , "és procliu a intervenir" , encara que dependrà de "si parla o no Rajoy , i també de la decisió del grup parlamentari" .
Faran referència a la sentència del fiscal de Catalunya
Encara que cada un rebutjarà la celebració del referèndum sobiranista a la seva manera - Rajoy recordant que la Constitució ho impedeix i Rubalcaba demanant canvis a la Carta Magna - , tots dos servir un mateix argument per dir "no" al desafiament d'Artur Mas : l'oposició mostrada per el fiscal superior de Catalunya al projecte .
Les fonts consultades afirmen que l'escrit presentat per la Fiscalia , en resposta a la querella contra la consulta presentada per Mans Netes , " ha estat vital per a aquest debat" , ja que ha ocasionat , entre altres coses , "dubtes en la pròpia Generalitat i l'absència del president al ple de la Cambra " .
El fiscal assegurava que " el ministeri públic no troba cap suport legal per a la celebració del referèndum" , i que aquest "no té encaix en la Constitució " . Les dues afirmacions han estat recolzades també per Eduardo Torres -Dulce , titular de la Fiscalia General de l'Estat .
Així les coses , " en tot just dues setmanes , Artur Mas trobarà el rebuig legal i polític a tot el seu projecte" , asseguren des del PP i el PSOE .

1 comentari:

  1. Son els hereus del franquisme pèro repartits en diversos partits. La transició mai ha existit . //*//

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS