dijous, 3 d’abril del 2014

La dreta espanyola es mobilitza i els grups d'extrema dreta rebenten actes " , amenacen de mort , fiquen por a la societat , fan actes bandalicos , reparteixen menjar amb tints xenòfobs , amenacen l'organització SOS Racisme a Madrid , exalten el feixisme i l'odi al diferent , i els militars ultres un coronel , presenta el llibre ' Gibraltar espanyol' , acompanyat per l'extrema dreta tot això " amb la impunitat bestial de què gaudeixen " .






Un grup de joves de l'organització estudiantil Lliga Jove interrompre aquest dimecres a l'Escola de Relacions Laborals de la UCM " llançant quaderns , paraigües , cadires , taules i objectes d'una exposició " contra víctimes de la dictadura franquista i membres del moviment estudiantil . La irrupció es va produir quan la Coordinadora Estatal en Suport de la Disputa argentina ( CeAqua ) celebrava una taula rodona amb diferents organitzacions , entre ells el Sindicat d'Estudiants , Contrapoder , La Caverna i diferents professors universitaris , que havia de servir com a homenatge als estudiants assassinats durant els últims anys de la dictadura .
" Estava acabant la seva intervenció el representant de Contrapoder quan una noia jove va demanar a crits la paraula , se'l veia molt nerviosa , i va assenyalar que el seu grup sempre era exclòs de les manifestacions de la Universitat Complutense . La majoria d'ells tenia el cap rapat , vestien amb jaquetes ' bomber ' i ràpidament van treure la bandera d'Espanya i van començar a cridar consignes , a amenaçar ia provocar . Ens aixequem per demanar-los que fossin i va ser llavors quan van començar a llençar tot el que trobaven al seu pas , llibretes , cadires , taules .... " , explica a aquest mitjà Manuela Bergerot , testimoni del que va passar i membre de la CeAqua .
Entre els assistents també hi havia Fran C. , un jove membre d'una associació estudiantil i activista per la memòria , que prefereix no identificar- perquè "amb aquesta gent d'extrema dreta mai se sap " . Fran va ser copejat violentament amb una cadira per un dels membres de Lliga Jove causant-li un hematoma ( veure imatge ) . "Quan se'ls va demanar que abandonessin l'acte es va desencadenar la bogeria . Començar a llançar tot el que tenien a prop, cadires , taules , quaderns , etc . ", Assenyala aquest jove , que està meditant si emprendre accions legals contra el grup per l'agressió rebuda . De moment , diu , aquest dijous acudirà el doctor per obtenir un informe mèdic de les lesions.
Els testimonis relaten que després d'aquests incidents els assaltants van tractar de sortir de l'Escola obrint-se pas amb cops i llançament d'objectes . "Ens van amenaçar de mort amb frases típiques i van sortir corrent travessant el pati. Els primers a sortir, uns deu , van tancar la porta sense adonar-se que havien deixat a tres d'ells dins" , explica a aquest mitjà Chato Galante , portaveu de la CeAqua .Cultura de la impunitat
Va ser llavors quan va intervenir el vicedegà d'Estudiants de la Complutense , Ariel Jerez , que es trobava en aquell moment a la taula rodona . El vicerector va avisar la seguretat de la Complutense i al rector de la Universitat , José Carrillo , que va decidir alertar la policia. Els agents es van immediatament i es van dur a comissaria els tres membres que havien estat tancats a l'Escola pels seus propis companys .
"És un tipus d'intervenció molt comú dins dels grups d'extrema dreta per rebentar actes . Ells volen protagonisme , a més de ficar por a la societat i generar tensions amb temes tan sensibles com la recuperació de la memòria i la petició de veritat , justícia i reparació " , explica Ariel Jerez a Público , que afegeix que aquest tipus de successos és" part de la cultura de la impunitat "que hi ha a Espanya .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS