diumenge, 20 d’abril del 2014

GIR CATÒLIC DEL MINISTERI D'INTERIOR . El Govern equipara els mèrits del cartró pedra ( verge) condecorada , als mèrits umanitarios contra la pobresa de Càritas . Preguntat per escrit a l'Executiu per què no va respectar el "caràcter civil i laic " de la Policia i va atorgar la Medalla d' Or al Mèrit Policial a la verge de la Mare de Déu Maria Santíssima de l'Amor de Màlaga . La resposta del Govern:






Esquerra Unida ( IU ) va preguntar per escrit a l'Executiu per què no va respectar el "caràcter civil i laic " de la Policia i va atorgar la Medalla d' Or al Mèrit Policial a la verge de la Mare de Déu Maria Santíssima de l'Amor de Màlaga . La resposta del Govern , segons la formació , equipara els mèrits de la imatge religiosa amb els reconeixements atorgats a Càritas Espanyola .
El diputat d'IU i portaveu d'Interior al Congrés , Ricardo Sixto , recorda que la llei que regula l'Ordre del Mèrit Policial , recull com a requisits per a la concessió de la més destacada distinció de la medalla d' Or o Plata la mort en acte de servei o patir mutilacions o ferides greus , així com " dirigir o realitzar algun servei de transcendental importància , que redundi en prestigi de la corporació , posant de manifest excepcionals qualitats de patriotisme , lleialtat o abnegació " . A la verge de la Mare de Déu Maria Santíssima de l'Amor no se li coneixen cap d'aquests èxits.
A més , per ser condecorat per la Policia cal " tenir una actuació extraordinària i exemplar , destacant pel seu valor , capacitat o eficàcia reiterada en el compliment d'importants serveis , amb prestigi de la corporació" o complir el mèrit de " realitzar en general fets anàlegs als exposats que , sense ajustar-se plenament a les exigències anteriors , mereixin aquesta recompensa per implicar mèrits de caràcter extraordinari " .
LA RESPOSTA DEL GOVERN
L'Executiu indica en la seva resposta que "el reconeixement i concessió de condecoracions amb caràcter honorífic a diverses institucions no constitueix un fet extraordinari en la història de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat , havent-se produït en legislatures anteriors" .
Posa com a exemple la concessió de la creu del mèrit policial , el 2007 , a Càritas Espanyola ; el 2004 , a la Junta de Govern de la Reial Il · lustre i Primitiva Germanor Sacramental i Confraria de Nazarenos del Sagrat Sopar , Santíssim Crist de l'Amor i Maria Santíssima del Rosari ' i ​​el 2010 , la Reial , a la Venerable i Il · lustre Confraria de el nostre Pare Jesús del Perdó i María Santíssima de l'Aurora .
GIR CATÒLIC DEL MINISTERI D'INTERIOR
Sixto exposa també en la seva pregunta diferents canvis produïts en aquesta legislatura al Ministeri de l'Interior , com l'entonació d'himnes catòlics en la jura de nous inspectors fins ara interpretats en actes militars o el canvi de les " divises tradicionals , substituint els actuals llorers per bastons i corones reals , que són símbols clarament militars " .
IU recorda també que el setembre de 2012 es va aprovar un reial decret llei pel qual va concedir la Gran Creu de l'Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil a la Verge del Pilar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS