dilluns, 21 d’abril del 2014

Després d'haver comparat el procés de sobirania de Catalunya amb ETA . Belloch (PSOE) ja proposa la suspensió de l'autonomia de Catalunya per evitar una consulta democràtica i a Mas se li suspengui la competència electoral i la de seguretat . L'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques , Joaquim Nadal, ha demanat que el PSOE suspengui de militància l'exministre i actual alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch.






L'alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch (PSOE), ha plantejat que el Senat espanyol suspengui l'autonomia de Catalunya si el govern insisteix a triar endavant la consulta sobre la independència. Després de comparar el procés català amb ETA , Belloch ha defensat en declaracions a la Cadena SER que "una de les poques funcions que té el Senat és suspendre l'autonomia" i ha recordat que es pot optar per aquesta mesura "per exemple, en matèria electoral o de seguretat".

Lluny de rectiticar la lamentable comparació amb ETA que va fer el diumenge, el dirigent socialista -que fou ministre d'Interior i de Justícia en un dels govern de Felipe González- ha afirmat que la finalitat de la banda terrorista i del procés català és el mateix, encara que els mètodes siguin diferents.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, no s'ha pronunciat encara sobre aquestes declaracions del destacat dirigent socialista espanyol ni tampoc no ho ha fet sobre la lamentable comparació que va fer Belloch entre el procés d'exercici democràtic del dret a decidir del poble català i ETA. Per la seva part, la secretària de Política Europea del PSC, Esther Niubó, ha considerat "inacceptables" i "desafortunades" les paraules de Belloch sobre ETA i la lluita per l'autodeterminació i ha remarcat que "ningú no ha de donar lliçons de democràcia ni ha d'explicar al partit d'Ernest Lluch què és el terrorisme". Niubó ha reiterat que l'aposta del PSC pel diàleg es manté invariable.

Per la seva banda, aquest dimarts, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va dir: “De Belloch i altres m'agradaria escoltar que estan disposats a sentir la veu del poble català a través de les urnes, i que tenen aquesta profunda convicció democràtica que s'espera d'ells.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS