dijous, 10 d’abril del 2014

Aquest és l'amor que té el Sr Rajoy i " aquest és el model del PP : asfíxia i ofec davant la igualtat d'oportunitats" , aquest és el seu govern cap als catalans . Els alumnes catalans , els únics als quals el ministre Wert no ha donat ni un euro per a beques . Els becats no universitaris andalusos estaven en la mateixa situació fins aquest dimarts , que el ministeri ha abonat els diners corresponents . A la resta de comunitats ja han cobrat la part fixa , tot i que a CATALUNYA continuen esperant l'ingrés de la part de l'estat de Rajoy .






 A unes setmanes d'acabar el curs , els estudiants catalans encara no han cobrat cap quantia de les beques del curs 2013-2014 . Els joves de la resta de comunitats han rebut , almenys, la part fixa , que pot ser de 1.500 o 3.000 euros , a més del pagament de la matrícula . Continua faltant el pagament de la part variable , que segons el ministeri " ja s'està enviant " .
Catalunya té un sistema diferenciat de gestió de les beques , una agència pròpia que s'encarrega de recollir tota la informació sobre els requisits acadèmics i econòmics dels estudiants i enviar-los al ministeri . Un cop rebuts , Educació envia una transferència a la Generalitat amb l'import de les beques perquè l'agència el reparteixi entre els alumnes becats .
Cristina F. Urios , una estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona , denuncia que , tot i que ha rebut la notificació de la beca , encara no li han ingressat els diners al compte. "M'han enviat dos correus , un fa unes setmanes que establia que em corresponen 1.500 euros de la part fixa i un altre aquest dimecres on em confirmen que em corresponen 1.266 euros de part variable" , afirma . "No només estan arribant tard sinó que arriba menys , en el meu cas m'han donat menys de la meitat que l'any passat" . La estudiant afirma que " no coneix ningú" a Barcelona al qual li hagin pagat la beca , "no entenc per què només ens passa a nosaltres" .
Verónica Bernal estudia Econòmiques també a la Universitat de Barcelona . "Em van notificar al febrer que em corresponien 1.500 euros de la part fixa , a més d'una quantia variable que encara no m'han notificat ", assenyala . " No m'han ingressat res malgrat el temps que ha passat , la necessito perquè fins al moment sobrevisc amb l'ajuda de la prestació de la meva mare , que és parada de llarga durada" .
Fonts del Ministeri d'Educació han assegurat que els retards es deuen " a la lentitud de les universitats a l'hora de facilitar les dades dels alumnes , especialment les de Catalunya i Andalusia" . La Generalitat ha assegurat que a ells "no els han comunicat en cap moment que s'estaven endarrerint amb les dades dels estudiants " . A més , les conselleries de les dues comunitats han negat les acusacions d'Educació al · legant que " tot està lliurat des de fa temps i en els terminis de tots els anys" . En el cas de la comunitat andalusa , des del 30 de desembre. " Van canviar criteris per a la concessió d'ajudes , empantanar la tramitació amb inútils procediments administratius i van posar en marxa un programa informàtic inaplicable , i tot i així complim en temps i forma " , ha informat el conseller Luciano Alonso .
Andalusia ha anunciat que el ministeri els havia abonat els diners de les beques no universitàries aquest dimarts 8 d'abril. Alonso ha lamentat aquest retard per " l'actitud injusta " del Govern central , en aquest cas amb els estudiants andalusos , que s'han convertit " en víctimes de la confrontació de Rajoy i Montoro amb Andalusia" . Per al conseller d'educació " l'afany de Rajoy per desprestigiar la competència que té Andalusia per a la gestió de les beques ha estat la causa del retard de la transferència dels diners , sense importar-li que més de 100.000 alumnes i milers de famílies avancin de la seva butxaca allò que el Govern hauria d'haver resolt fa mesos " , ha afirmat ," aquest és el model del PP : asfíxia i ofec davant la igualtat d'oportunitats " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS