dilluns, 3 de març del 2014

La UAB , novena millor universitat del món de menys de 50 anys . Dues universitats catalanes , en les 200 millors del món . Harvard i el MIT encapçalen el rànquing de 'The times higher education ' / / La de Barcelona i la Pompeu Fabra, al 142 i 155 . Dues universitats catalanes , entre les 200 millors del món en Medicina i Farmàcia . La Universitat de Barcelona ( UB ) i l'Autònoma de Barcelona es troben entre les 200 millors a escala mundial en Medicina i Farmàcia , segons el més prestigiós rànquing internacional d'universitats , el que elabora la Universitat de Xangai .






La Universitat Autònoma de Barcelona ( UAB ) ocupa la novena posició mundial en la classificació Quacquarelli Symonds ( QS ) que aglutina les 50 millors universitats amb menys de 50 anys d'antiguitat . La universitat pública situada al Campus de Bellaterra i creada el 1968, aconsegueix així escalar en un any tres posicions en el llistat . A nivell europeu, la UAB apareix com la segona en el Top 50 Under 50 .
Les cinc primeres posicions les ocupen universitats de Hong Kong , Singapur i Corea del Sud , seguides per la de Maastricht University de Països Baixos, la Universitat de Califòrnia dels Estats Units , The Hong Kong Polytechnic University , la UAB i la University of Antwerp de Bèlgica .
Espanya és el segon país amb més representació en aquest top 50 , amb cinc centres - UAB (9è ) , Universitat Autònoma de Madrid ( 11è ) , Universitat Pompeu Fabra ( 24 º ) , Universitat Carlos III ( 37 º ) , i Universitat Politècnica de Catalunya ( 43 º ) - , tots ells públics , només per sota d'Àustria , que compta amb vuit institucions en aquest rànquing elaborat per QS , una empresa especialitzada en valoració d'institucions educatives i de recerca. La UAB ocupa en la llista de millors universitats del món , creat per la mateixa empresa , el lloc 177 , obtenint el seu millor resultat en l'àrea de ciències socials , on aconsegueix la posició número 100 .
La universitat nord-americana de Harvard torna a liderar un altre dels prestigiosos llistats d'institucions acadèmiques mundials, el que elabora The Times higher education , i que ha situat a dos espanyoles les catalanes de Barcelona i la Pompeu Fabra entre aquests 200 millors centres universitaris del món .
Des de la institució que elabora aquest rànquing han assegurat que han millorat el seu sistema de valoració en incloure 13 indicadors per reflectir la realitat de la millor manera possible .
Després de la prestigiosa presència de Harvard , la llista continua amb l'Institut Tecnològic de Massachusetts ( MIT ) , la Universitat de Cambridge , la de Berkeley de Califòrnia, la de Stanford , la d'Oxford .
Entre les 20 primeres institucions de la llista apareixen tretze centres nord-americans , quatre britànics , dos japonesos i un canadenc . Cal desplaçar-se al llarg de la llista fins al lloc 142 per trobar la primera espanyola , la Universitat de Barcelona , i apareix poc després al lloc 155 la Pompeu Fabra , també de Catalunya .
El rànquing de les 199 millors institucions d'estudi està elaborat a partir d'una enquesta entre 13.388 acadèmics de 131 països , dut a terme el 2010 per la firma Ipsos Media per la revista Times Higher Education del rotatiu britànic The Times .
La USC , al Xangai . Encara que en aquest llistat no apareix, la Universitat de Santiago si està considerada entre les 500 millors del món pel Xangai Rànquing , considerat com el més prestigiós de tots els que es realitzen.
En la classificació de l'any passat la USC es trobava entre els llocs 451 i 500 , mateix tram en el qual la situa un altre prestigiós baròmetre, el QS World University Rankings .
La llista surt publicada després de l'escàndol al voltant de la London School of Economics ( lloc 37 ) pels seus vincles Saif a l'Islam Gaddafi , un dels fills del líder libi , Muammar al-Gaddafi , que va estudiar fa uns anys en aquesta universitat .
La Universitat de Barcelona ( UB ) i l'Autònoma de Barcelona es troben entre les 200 millors a escala mundial en Medicina i Farmàcia , segons el més prestigiós rànquing internacional d'universitats , el que elabora la Universitat de Xangai .
Segons el mateix , la millor formació en aquestes matèries es rep als Estats Units , a les universitats de Harvard , Califòrnia i Washington . El primer centre europeu , la Universitat de Cambridge , es troba a la sisena plaça de la classificació , mentre que per trobar representants espanyols cal mirar més avall . El primer representant nacional és la Universitat de Barcelona , que es troba entre els llocs 76 i 100 .
La següent universitat espanyola que apareix al rànquing asiàtic és també catalana . Es tracta de la de la Universitat Autònoma de Barcelona , que es troba entre els llocs 151 i 200 . Tots dos centres mantenen deuen els seus llocs en matèria de Medicina i Farmàcia que mantenen les seves notes respecte a l'any passat .
En qualsevol cas , aquest resultat és positiu comparat amb la mitjana dels campus espanyols . Cap aconsegueix col · locar entre els 200 millors del món , i només 10 els fan entre els millors 500 .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS