dimarts, 4 de març del 2014

Els 36 jutges signants del manifest sobiranista denuncien la filtració de les fotos dels seus DNI . Els jutges demanen obrir un procés penal pel delicte de revelació de secrets . Sol · liciten que s'investigui les persones que han accedit al registre del DNI en les últimes tres setmanes . Els DNI estan custodiats en un registre protegit per l'Estat i molt poca gent té accés a ells , ni tan sols els jutges .






Un total de 36 jutges catalans que van signar un manifest proconsulta a Catalunya ultimen una bateria de denúncies perquè s'investigui l'origen de la filtració de les seves fotografies de les seves Document Nacional d'Identitat ( DNI ) respectius per il · lustrar un reportatge del diari La Razón .
En almenys 26 casos , es van utilitzar les fotografies dels seus DNI vigents , en els restants, eren fotos obtingudes dels seus perfils socials , com són els casos dels magistrats Montserrat Comas , Santiago Vidal i Daniel Bartomeu .
Les denúncies s'interposen pel delicte de descobriment i revelació de secrets , que té una pena de presó d'un a quatre anys de presó .
Sota el títol " La conspiració dels jutges sobiranistes " , el reportatge a doble pàgina de La Razón identificava ahir , un a un , als 33 signants del manifest que han signant i on defensa la legalitat d'una consulta a Catalunya en l'actual marc constitucional .

 
"És una filtració gravíssima , perquè els DNI estan custodiats en un registre protegit per l'Estat i molt poca gent té accés a ells , ni tan sols nosaltres els jutges" , destaca Xavier González de Rivera , un dels signants i portaveu de Jutges per a la democràcia . Si és el cas , es va publicar una imatge seva de Facebook .
Ahir a la nit , un jutge afectat va presentar una denúncia al jutjat de guàrdia de Barcelona . Al llarg dels propers dies , els altres 25 d'interposar altres tantes denúncies per l'obtenció il · legal de les seves fotografies d'un document que , en principi, és custodiat pel Ministeri de l' Interior.
En la denúncia , els jutges demanen que es practiquin diligències per determinar les persones han entrat al registre del DNI en les últimes tres setmanes . " Aquests accessos deixen un rastre informàtic" , destaca González de Rivera .
A més , aquests jutges estudien presentar una denúncia davant l'Agència de Protecció de Dades , en considerar que s'han revelat dades personals que estan custodiats per l'Estat .
El manifest dels 33 jutges va ser difós el passat 13 de febrer. Tots ells estan sent investigats pel servei d'Inspecció del Consell General del Poder Judicial ( CGPJ ) ,
La decisió d'iniciar un expedient disciplinari va ser adoptada per la Comissió Permanent del CGPJ , després d'una denúncia presentada pel sindicat Mans Netes .
El recent creat Promotor de l'Acció disciplinària , Jesús Fonseca - Herrero , serà l'encarregat de presentar els càrrecs davant la Comissió Disciplinària si hagués indicis d'infracció .

 
Entre els signants del manifest es troben, a més , els magistrats i magistrades de l'Audiència de Barcelona Joan Francesc Uría , Josep Niubo i Carmen Sánchez Albornoz , al costat dels jutges Miriam de Rosa ( cas Palau ) , Josep Maria Pijuan i Juli Solaz .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS