diumenge, 9 de març del 2014

La CUP , el moviment sobiranista català rebutja concórrer als comicis després de diverses setmanes de debat intern . Assegura que la UE "està sumida en el descrèdit " i imposa la "privatització dels serveis públics" i "la dictadura del deute" .





 La Candidatura d'Unitat Popular ( CUP ) ha decidit avui que no concorrerà a les pròximes eleccions europees després de reunir el seu Consell Polític a Cervera ( Lleida ) , en considerar que la Unió Europea ( UE ) és un espai " antidemocràtic " i està sumida al " descrèdit " .
Segons ha informat el moviment sobiranista català , després de diverses setmanes de debat intern i de fer consultes en una cinquantena d'assemblees obertes , finalment s'ha pres la decisió que la CUP no concorri a les eleccions europees del proper 25 de maig.
Fonts de la CUP ha assenyalat que aquesta decisió respon al fet que la CUP "no s'ha observat una demanda específica per part de la majoria de l'esquerra independentista ni dels moviments populars a l'hora d'intervenir en el Parlament europeu" ." Espai antidemocràtic "
En aquest sentit , al · lega que la Unió Europea "és un espai antidemocràtic que imposa la privatització dels serveis públics , la dictadura del deute i la preservació dels interessos del capital i dels estats" .
"Davant el creixent descrèdit de la UE i davant la falta d'una agenda política concreta per part del moviment popular a aportar a les institucions europees , a diferència d'altres moviments d'alliberament d'altres nacions de l'Estat , la CUP ha decidit en aquesta ocasió no acudir a aquesta cita electoral per denunciar aquest sistema opac i antidemocràtic " , assenyala en un comunicat .
Més enllà d'haver decidit la no presentació d'una candidatura electoral a les eleccions europees , " la CUP acabarà de perfilar pròximament el paper que la formació pot tenir en el context de la campanya" , ha afegit .
Indica , però, que en els pròxims mesos " la CUP seguirà prioritzant el treball polític basat en l'impuls d'iniciatives populars àmplies orientades a reforçar el projecte de la unitat popular" i que " avui aquest treball polític és prioritari per a la CUP " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS