dilluns, 3 de març del 2014

Els valors democràtics ? , Herminio Cercas , alcalde del PP de l'Ajuntament de la localitat madrilenya de Pelayos de la Presa , vol celebrar el Dia de la Dona en un local franquista , amb retrats de Franco i de Primo de Rivera , i l'amo del local , que és propietat del germà de l'alcalde Herminio Cercas , es presenta en la publicitat al costat d'un retrat del dictador , amb una bandera preconstitucional de fons .






Herminio Cercas , alcalde del PP del municipi madrileny Pelayos de la Presa , vol celebrar en un restaurant de clara estètica franquista el sopar que es prepara per a totes les dones d'aquesta localitat pel Dia de la Dona , segons denuncia Esquerra Unida .
Cercas s'ha distingit per les seves inclinacions franquistes . El 2013 es va negar a acceptar la proposta del PSOE de canviar el nom de la plaça on es troba l'Ajuntament , anomenada del Generalísimo , pel de Plaça de la Constitució . A més , Pelayos és el primer municipi al qual es va dirigir la Defensora del Poble per demanar que es canviessin els noms d'algunes dels seus carrers i places que enaltien a dirigents de la dictadura franquista . Diversos carrers de Pelayos de la Presa , a part de la plaça del Generalísimo , encara conserven els noms d'algunes figures destacades de la repressió , com és el cas de José Antonio Primer de Rivera .
La polèmica parace perseguir aquest alcalde popular . El 2012 , va tornar a causar cert enrenou seva decisió d'expulsar al regidor del PSOE Mario Cuéllar d'un ple per gravar amb la seva càmera . Una sentència del Tribunal Constitucional va establir el 2007 que els plens es poden gravar , però Herminio Cercas va objectar que els plens "no són públics , cal el permís de l'alcalde i els mitjans de comunicació necessiten autorització" .
El sopar serà al restaurant Mirador de Pelayos , que és propietat del germà de l'alcalde Herminio Cercas . El menjador està decorat amb retrats de Franco i de Primo de Rivera , i l'amo del local es presenta en la publicitat al costat d'un retrat del dictador , amb una bandera preconstitucional de fons .
Esquerra Unida de Pelayos de la Presa ha recalcat que són els responsables públics que han de preservar i transmetre els valors democràtics , raó per la qual exigeix ​​que l'esdeveniment es dugui a terme en un lloc més d'acord als temps en què vivim i al motiu de la festa .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS