diumenge, 2 de març del 2014

L'exdirigent del PP català Alejo Vidal Quadras com a eurodiputat electe del PP , fa campanya per Vox mentre els seus ingressos ronden els 74.500 euros nets , com eurodiputat electe del PP .









No és res il · legal ni tampoc alguna cosa estranya en política . Però a molts dels seus antics companys del PP no els sembla ètic que Aleix Vidal Quadras hagi anat engreixant el seu guardiola durant llargs mesos amb els substanciosos sous que ha percebut com a eurodiputat del PP mentre preparava el llançament d'una nova formació .
És clar que era un secret a veus . Per això , quan el passat mes de gener va anunciar que marxava del partit al que portava militant més de 30 anys per integrar-se en Vox , a ningú li va causar la més mínima sorpresa . Feia molt de temps que el veterà polític català no dissimulava el seu malestar personal amb Mariano Rajoy , amb el que mai ha mantingut bona sintonia .
En realitat la seva marxa la venia forjant des de juny de 2013 , quan va decidir impulsar al costat de Santiago Abascal i José Antonio Ortega Lara el que seria el primer embrió de Vox , la plataforma Reconversió . L'exdirigent del PP va utilitzar aquest fòrum per llançar acerades crítiques contra el Govern tant per la política territorial i econòmica com pel maltractament que al seu parer se'ls està donant a les víctimes d'ETA .
Un balanç de gairebé un any allunyat públicament de les doctrines del seu antic partit però sense renunciar al seu escó d'eurodiputat ni a la vicepresidència del Parlament Europeu ( PE ) , càrrec en què va ser elegit en representació del PP l'any 2004 .
El passat 27 de gener va donar el salt definitiu i va marxar a Vox , formació per la qual tothom dóna per fet que encapçalarà la llista a les eleccions europees del proper 25 de maig.
Vidal segueix a Estrasburg integrat en el PPE , encara que ja no formi part de la delegació espanyola . El reglament ho permet ja que l'escó és personal . Tampoc Jaime Mayor Oreja , president del grup -també discrepant amb Rajoy - , li ha exigit que renunciï a l'acta . L'única que públicament ho ha fet ha estat Alicia Sánchez Camacho , l'actual líder del PP català . Segons fonts populars , la direcció del grup només li " comunicar" que a partir d'aquell dia s'abstingués d'anar a les reunions de la delegació , " cosa que va passar amb tota normalitat" , asseguren . Malgrat la seva marxa , Vidal segueix mantenint unes " cordials relacions" amb molts dels eurodiputats del PP , començant pel propi Mayor Oreja , amb el qual coincideix ideològicament en moltes coses .
A més del seu escó , també segueix ocupant el seu despatx i compta amb els mateixos assistents , als quals paga directament el Parlament Europeu . El seu sou mensual brut , igual que el de tots els europarlamentaris , és de 7.956,87 euros , quantitat que es paga amb càrrec al pressupost del PE , que és qui els ingressa la nòmina . Un cop descomptats els impost de UE , aquesta quantitat queda en 6.200,72 euros , al marge que després a Espanya estigui subjecta a la corresponent declaració anual de la renda . El fet de ser vicepresident de la Cambra no li suposa cap plus a la seva nòmina . Els europarlamentaris també compten amb altres 4.299 euros al mes per " despeses generals" , d'oficina , pagament de el telèfon, compra de material informàtic , despeses postals , etc .
Els seus desplaçaments en tren i en avió , en primera classe , una vegada justificats , són pagats pel Parlament Europeu . Si viatgen en cotxe se'ls abona 0,50 euros per cada quilòmetre recorregut . En total , un europarlamentari pot percebre fins 4.343 euros l'any per aquests menesters (hotels , pàrquing .... ) . A això cal afegir les dietes que perceben per les seves estades dins i fora de la UE per motius de treball , és clar.
Els eurodiputats del PP no passen diners del seu sou al partit , com fan altres grups com el PSOE o IU- IC que " donen " una part per col · laborar amb les despeses generals de les seves respectives formacions .
Les eleccions europees se celebren a finals de maig però els eurodiputats continuaran cobrant fins a primers de juliol , moment en què es constituirà la nova Cambra. Tenint en compte que Vidal Quadras militen en Vox des de finals de gener , la quantitat que haurà percebut en aquests cinc mesos superarà els 31 mil euros . Però si ens remuntem a juny de 2013 , quan va llançar Reconversió i ja renegava del PP , la suma dels seus sous arribarà als 74.500 euros . Una quantitat gens menyspreable per ajudar al naixement d'un nou partit .
Al PP comparen el seu cas amb el de l'exdirigent socialista Rosa Díez que sent eurodiputada renegar també durant molt de temps de les doctrina del seu partit i va acabar donant un cop de porta a Zapatero . Els seus companys li van exigir que no seguís a Estrasburg cobrant com a eurodiputada socialista . Però Díez va trigar a renunciar a la seva acta . Finalment ho va fer a l'agost de 2007 per a poder presentar-se a les eleccions generals de març de 2008 sota el paraigua d'UPyD , la formació que va sorgir de la Plataforma Pro i que ella mateixa va promoure amb altres dirigents polítics , alguns dels quals estan actualment en Ciutadans . Un recorregut molt similar al de Vidal Quadras .

 
L'exdirigent del PP català complirà 69 anys al maig , just uns dies abans de l'esperada cita amb les urnes . Porta a l'eurocambra des del 1999 , 15 anys ininterromputs . En el cas de no sortir escollit , Vidal podrà cobrar una indemnització corresponent a un mes de sou per cada any que hagi estat europarlamentari , si escau mica més de 93 mil euros . O bé pot optar per retirar-se i acollir-se a la jubilació a què tenen dret a partir dels 63 anys . La pensió d'un eurodiputat suposa el 3,5% del sou de cada exercici anual complet d'un mandat , encara que no pot ser superior al 70% en total . El cost d'aquestes pensions es sufraga amb càrrec al pressupost del Parlament Europeu .
Fonts de la Cambra informen que la pensió màxima s'assoleix amb només 10 anys de cotització i com el seu barem pot arribar com a molt al 70 % del salari , a Vidal li suposarien uns 5.000 euros mensuals , el doble de la pensió màxima d'Espanya. Un retir daurat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS