dijous, 6 de març del 2014

El jutge Ruz va tirar per terra un polèmic informe de la UDEF sobre Pujol Jr perquè donava credibilitat a un presumpte assassí empresonat a Girona . La causa de Jordi Pujol Ferrusola fill de l'expresident de la Generalitat , que acusa que podria haver estat duent diners a Andorra en bosses plenes de bitllets de 500 euros , ara , es revela que l'informe de la UDEF en què se li acusa , la UDEF , va donar credibilitat a un acusat d'haver assassinat la seva dona i diu haver tingut negocis fraudulents amb el primogènit de Pujol .






La causa per la qual s'investiga a Jordi Pujol Ferrusola està envoltada de fets mica inusuals . Les sospites que el fill de l'expresident de la Generalitat podria haver estat duent diners a Andorra en bosses plenes de bitllets de 500 euros es va conèixer arran d'una denúncia de la seva examant davant la Policia i després davant el mateix instructor . Després es va saber que aquesta exnòvia , María Victoria Álvarez , s'havia reunit amb la presidenta del PP català , Alicia Sánchez - Camacho , en un dinar que va ser gravada per Método 3 . I ara , es revela un informe de la UDEF en què es dóna credibilitat a un acusat d'haver assassinat la seva dona que diu haver tingut negocis fraudulents amb el primogènit de Pujol .
Es tracta d'un informe emès el 30 de juliol de 2013 al que ha tingut accés El Confidencial , en què atorga "certa credibilitat " a un empresari francès anomenat Bernard Andriguetto , que actualment es troba en presó preventiva per presumptament haver assassinat la seva dona amb sis tirs el 2011 a Girona . Ja des de la presó , va enviar una carta a la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil , que la va remetre a la Policia , defensant la seva innocència i assegurant que es tractava d'un complot per una trama de corrupció en la qual s'havia vist embolicat i en la qual està ficat Pujol Ferrusola .
Aquest informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia ( UDEF ) , que tant la Fiscalia Anticorrupció com el jutge han rebutjat per contenir dades " vagues i inconnexos " , recull la carta enviada per Andriguetto sobre uns fets del 2008 . Segons el document policial , de la informació aportada per aquest empresari es diu que fent ús instrumental de l'empresa Futurmon , de la qual Bernard Andriguetto era administrador , haurien pagat vuit milions d'euros en forma de comissions il · legals Pujol i al seu entorn per garantir la obtenció de llicències dels supermercats Lecrerc . "Un succint examen de les seves manifestacions ens permet atorgar certa credibilitat inicial a les mateixes a causa de diversos factors" , recull el text signat pel cap de Secció José Manuel Álvarez Lluna.
La Policia assenyala que , de la informació aportada per aquest empresari francès , s'expliciten els fons lliurats a través de " mecanismes de maquillatge comptable " consistents en la utilització d'una de les comptes per canalitzar les desviacions d'efectiu . Segons el parer de la UDEF , Bernard exemplifica amb força zel el pagament d'aquestes quantitats .
Així , assenyala que " a més a més " igualment observant com es finança el patrimoni societari , " apreciem que majoritàriament el seu origen se centra a la partida ' altres deutes a curt termini '" que té forma similar a l'efectiu . Concretament , es va utilitzar el compte de socis i administradors per canalitzar les comissions pagades a Pujol Ferrusola . És més , al tancament de l' últim exercici de l'activitat real societària , el balanç era de gairebé set milions d'euros , "que guardaria relació amb el fet que haurien patit unes pèrdues de 5,6 milions d'euros" que estarien recollides en la sortida de diners que hauria servit per pagar les comissions fraudulentes .
A la carta en què es basa la UDEF per a remetre aquest informe a Ruz , Andriguetto explica que està acusat de l'assassinat de la seva dona , que va morir el 17 d'octubre de 2011, a casa de Girona . " En aquell moment ja em vaig culpar , presentant un intent de suïcidi fallit . Els meus declaracions van derivar en presó preventiva a l'espera del judici " , recull la missiva .
Relaciona l'assassinat de la seva dona amb la trama de corrupció
No obstant això , l'empresari sosté que de les dades de la Policia Científica i de l'informe forense es confirma que les seves declaracions autoinculpatòries inicials van resultar un " conjunt de falsedats " i van ser altres els fets que van ocórrer aquella nit . " Vaig mentir per protegir la meva família , la meva vida estava en perill : estic en un assumpte de corrupció important i el meu soci en aquest assumpte és Phillipe Lucien Santucci , que va aparèixer suïcidat el 2011 a França . Quedava un cap perduda en aquest assumpte , ja aquesta nit amb la complicitat de la meva dona , el meu ' suïcidi ' estava organitzat , ella i el seu còmplice van intentar assassinar ", sosté .
Diu que va ser la seva dona qui va intentar assassinar a ell i , si va mentir quan la seva dona va aparèixer morta , va ser per protegir els seus fills i ell mateix . " A la petita presó de Girona em sento segur" , afegeix en la carta remesa a la Guàrdia Civil el 15 de febrer de 2013.
Segons explica , ell era qui es feia càrrec dels lliuraments de diners a Víctor o Jordi. A finals de 2009 va donar 7,6 milions d'euros a Jordi Pujol a l'Hotel Arts de Barcelona . "He perdut la confiança en la justícia . Demano que s'investigui el cas . Em faig responsable del tema financer , però sóc innocent del càrrec d'assassinat i tinença d'armes " , conclou la carta .
Quan la Policia va iniciar les seves indagacions sobre aquesta línia d'investigació , Ruz va decretar el secret del sumari perquè la UDEF procedís . Un cop lliurat el seu informe , el fiscal va considerar que a la vista de la informació aportada no procedia a la pràctica de cap diligència , punt que va corroborar el jutge en un acte de 30 d'octubre , al qual també ha tingut accés El Confidencial , en què el assenyala que el testimoni de Andriguetto és " de per si vague i inconnex en determinats extrems" . Així va donar per finalitzada aquesta línia d'investigació acordant de nou l'aixecament del secret de les actuacions .
La UDEF porta la investigació dels principals casos de corrupció d'aquest país , amb una càrrega de treball considerable . Encara que el seu treball és essencial per als jutges , és cert que de vegades no ha estat exempt de polèmica . En el cas Palau es va filtrar un suposat informe de la UDEF en què s'acusava al president de la Generalitat , Artur Mas , i al seu antecessor , Jordi Pujol , d'haver engrossit els seus comptes en paradisos fiscals amb les comissions de l'espoli del Palau . L'informe no anava signat i l'autoria va negar el comissari d'aquesta unitat , Manuel Vázquez .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS