dimecres, 5 de març del 2014

El bisbe de Sant Sebastià , José Ignacio Munilla , exigeix ​​que sigui impossible l'avortament a Espanya i considera conservadora la llei que ha elaborat el Govern del PP amb fortes restriccions a la normativa existent hsta ara . " La defensa de la vida no pot tenir excepcions" , ha dit a Sant Sebastià perquè considera que la dona ha de tenir fills fins i tot en cas de violaciones.PODEU LLEGIR L' ARTICLE COMPLET EN : PUBLICACIONS EDUARD NOGUES






Per això ha qualificat que l'avantprojecte de llei de l'avortament del PP "segueix sent injust" i l'Església "mai va a beneir un projecte de llei que segueixi justificant l'avortament" , en al · lusió , per exemple , al supòsit de la violació . A més , ha esperat que en la seva tramitació parlamentària es doni un debat a " profunditat " en què es presentin " arguments morals i no conveniències polítiques" .
Munilla ha presentat davant els mitjans a Sant Sebastià la seva Carta pastoral ' El descart de l'avortament ' aprofitant la tramitació parlamentària de la nova llei de l'avortament , que tindrà lloc els propers mesos i que ha esperat no tingui lloc en un escenari en el qual " es reafirmin els tòpics de sempre que neixen de les adscripcions polítiques ", sinó que , per contra , hi hagi "una oportunitat per abordar aquesta qüestió no des clixés , sinó en tota la seva profunditat " .
El prelat donostiarra ha esperat així que el debat social i públic sigui " profund" al voltant d'aquesta qüestió i s'ha ofert per formar part del mateix , i alhora ha manifestat que a l'Església li agradaria que s'exposessin "arguments morals i no conveniències polítiques "en el mateix . Quant a l'avantprojecte de llei de l'avortament del PP , Munilla ha opinat que "segueix sent injust " perquè " en la defensa de la vida no pot tenir excepcions" . " L'Església mai va a beneir un projecte de llei que segueixi justificant l'avortament" en al · lusió , per exemple , al supòsit de la violació , ha asseverat .
En aquest context , ha reflexionat sobre el fet que no es justifica l'aplicació de la pena de mort als violadors i no es pot aplicar "al qual innocentment ha estat fruit d'ella" . Després d'explicar que ha " robat " l'epígraf d'aquesta Carta pastoral al Papa Francisco que "tant inspira" i al qual ja ha tingut ocasió de presentar el text , Munilla ha apel · lat a la necessitat de " cuidar la fragilitat " i ha defensat la " coherència entre tots els valors morals " , ja que" la incoherència moral és un gran drama " .
En aquest sentit , ha destacat que la societat actual , per exemple , és " molt sensible cap l'ecologia " i així a Sant Sebastià "s'ha fet una opció per rebutjar les festes taurines i al mateix temps hi ha un hospital en què se sacrifica als nens , una certa incoherència " . " La clau és que els valors morals no es poden seleccionar , estan interrelacionats " , ha incidit . A més , ha advertit , en un moment en què la societat basca "vol apostar per la fi de la violència" , que la pau , com " deia la Mare Teresa de Calcuta el 1979, no hi haurà mentre hi hagi avortament" . "La pau o és per a tots , o en el fons és una manipulació " , ha incidit .
Segons la seva opinió , per "poder acabar amb el drama de l' avortament" , que ha xifrat en 4.000 l'any a Euskadi , cal que s'impliqui a tota la societat i s'ajudi a les mares en risc d'avortament ", com ha assenyalat està fent la Diòcesi de Sant Sebastià al centre Miriam , obert fa un any per " promoció i dignificació de la dona" .drets humans
Munilla ha assenyalat que si l'aposta pel respecte als drets del no nascut no es manté , "no queden fonaments per defensar els drets humans , que sempre estaran sotmesos a les conveniències circumstancials dels poderosos " . " O es defensen tots perquè creiem en la dignitat de l'home , o en cas contrari els manipulem al servei de la ideologia o del que és políticament correcte per a cada cas" , ha sostingut .
D'altra banda , ha subratllat que " l'avortament dóna l'esquena a una realitat científicament innegable , que hi ha vida humana des del primer moment de la concepció " i així " la causa pro vida està fundada , en primer lloc , en les dades de la ciència en què la vida humana té un inici inqüestionable en el moment de la concepció " .
Munilla també ha apel · lat a la necessitat de poder "pensar en llibertat " sobre l'avortament i no "sota la influència de l'etiqueta que l'esquerra defensa l'avortament , la dreta més o menys està en contra , encara que no massa perquè sembla que va més o menys pel mateix camí però amb el fre de mà posat " .
Respecte d'això , ha confessat que li agradaria veure " un debat real de tipus ètic entre defensors i retractors " i ha sostingut que cal " començar a tenir llibertat dels esquemes polítics per entendre que la causa de la vida és un valor prepolític " . " L'ésser humà no té dret a la vida perquè un polític l'hi concedeixi " , ha apuntat .
Així mateix, ha assenyalat que "el dret a decidir part d'una falsedat , com si un pogués decidir que hi hagi o no hi hagi vida , no , la vida ja n'hi ha, ara una podrà ser mare d'un fill mort o d'un fill viu " . "L'elecció és aquesta , no ser o no ser mare " , ha afirmat . Munilla ha indicat que després del avortament "amb molta freqüència sol haver una dona pressionada per un home , o per unes circumstàncies de solitud i falta d'ajuda", pel que és "la segona víctima de l'avortament" .
El bisbe de Sant Sebastià advoca també en la seva pastoral per la " dignificació de l'adopció " perquè "és un tant hipòcrita que denostemos que un fill pugui ser donat en adopció i valorem que un altre adopti" . "Una cosa sense l'altra no és possible" , ha indicat . Munilla ha defensat la " lògica de l'adopció " , segons la qual "abans que no visqui " un nen , que "hi hagi qui ho estimi i el cuidi " . "És una gran notícia per a tots quan la vida triomfa sobre la mort " , ha assenyalat , per afegir que "els prejudicis no ens han d'impedir pensar, ni sentir" . " No tinguem por a la tendresa " , ha conclòs .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS