dissabte, 15 de març del 2014

"El futur Estat català " . Compromesos amb una economia al servei de les persones . " Reduir els tipus impositius nominals , especialment en Renda i Societats" . Amb l'estat del benestar , promourà la natalitat . Situar el Salari Mínim Interprofessional en el 60% del sou mitjà de Catalunya . La limitació de mandats en els càrrecs interns dels partits . La creació del nou Estat " ens ha de permetre , com a societat , consolidar aquells valors que ens han fet rics com a poble , aquells que formen part de la nostra essència " i una de les nacions més antigues d'Europa .






Convergència Democràtica de Catalunya ( CDC ) celebra avui i demà la seva convenció nacional on perfilarà el que serà el cas Estat català . " Es tracta de determinar quins paràmetres ha de tenir l'Estat català , quin model d'Estat volem amb les aportacions d'estudis que hem fet i del treball d'experts a través de la Fundació CatDem " , expliquen fonts de la cúpula convergent .

 
"La UE no podria presentar-se davant el món com un projecte de pau , de democràcia i d'integració territorial i , a la vegada , expulsar una de les nacions més antigues d'Europa- diu la ponència Compromesos amb Europa , a la qual ha tingut accés aquest diari - . Alhora , al costat d'aquesta raó política tan poderosa , pesaran també els interessos més crematístics , com el fet que Catalunya és contribuent neta en termes fiscals ( aporta més del que rep ) o bé que el nostre país té una posició geoestratègica dins del continent sent una de les principals portes d'entrada de mercaderies a Europa " .
I afirma que les manifestacions que diuen que Catalunya quedaria fora de la UE "només s'expliquen des de la voluntat política de dissuadir als catalans de disposar d'un Estat propi , però en cap cas responen ni als precedents històrics de la UE ni al seu lògica de funcionament en l'actualitat i molt menys a l'interès compartit de futur " .
El repte que tenen ara els catalans , subratlla , és " assolir la plena sobirania sense enviar un missatge agressiu a la resta d'Estats " , que el procés català "ve de lluny " i que "no tindrà conseqüències sobre la integració territorial de la resta d'Estats europeus " . I això perquè "Europa és la nostra raó de ser . Pertanyem a ella , som part d'ella des de l'Imperi Carolingi i Aquisgrà és la nostra capital històrica . Europa forma part del nostre ADN " .
Economia
La ponència Compromesos amb una economia al servei de les persones recull la seva aspiració d'aprofitar la seva situació geogràfica per esdevenir un punt clau del comerç del sud d'Europa . En aquest àmbit , CDC promet un corredor mediterrani ferroviari amb vies d'ample europeu i "l'ús de sistemes de peatge únicament com a mecanismes de gestió sostenible de la mobilitat" .
L'apartat estrella , però, és el que fa referència a la Hisenda pròpia, que naixerà de Tributs de Catalunya , el nucli presentat el passat mes . En aquest àmbit , CDC promet canviar radicalment la política del Govern central i baixar els impostos . Critica que Madrid hagi creat set nous impostos i hagi pujat tots els altres . " El monopoli del disseny de la política fiscal per part de l'Estat espanyol és un factor clau per al fet que Catalunya suporti alguns dels tributs més alts d'Europa i de l'OCDE" , diu el text .
Les seves propostes concretes es basen en "reduir els tipus impositius nominals , especialment en Renda i Societats" . A més , advoca perquè " l'Impost de Societats ha de ser diferent per a les pimes que per a les grans empreses" .
La ponència detalla que també "hi haurà de construir un potent i eficaç Servei de Comerç Exterior que acompanyi i faciliti les relacions comercials internacionals de les nostres empreses, que ha de ser extraordinàriament proactiu " . I fa una curiosa afirmació : " Com a membre de la UE , Catalunya haurà de adherir-se a l'Organització Mundial del Comerç" .
El text assenyala , així mateix, que amb la independència , "es podrà convertir l'aeroport de Barcelona en un hub intercontinental . D'altra banda , amb la col · laboració d'Espanya , caldria potenciar igualment el corredor de l' Ebre per establir un àgil enllaç entre la Mediterrània i el Cantàbric " .
protecció social
La ponència Compromesos amb l'estat del benestar apunta que es promourà la natalitat . I subratlla que s'estudiarà com ajudar a les famílies que tenen fills . "Es pot optar per un sistema de prestacions o serveis directes o bé per un sistema de xecs -servei i , evidentment , cal que aquest sistema s'intensifiqui per a aquelles persones que decideixin tenir un nombre de fill superior a la quota de substitució , és dir , tres fills o més en el cas de parelles , dos fills en el cas de persones individuals " .
No obstant això , la ponència destaca que " aquesta Administració pública ha de garantir l'equitat i la igualtat d'oportunitats , però en cap cas ha de subsidiar als joves. Drets , però també deures . Rebutgem ser una generació subsidiada " . Ia continuació subratlla també : "Som una generació compromesa amb la radicalitat democràtica i apostem decididament pel vot als 16 anys" .
Respecte per al castellà
Una altra de les seves propostes importants és situar el Salari Mínim Interprofessional en el 60% del sou mitjà de Catalunya . Quant a la immigració , detalla que " per a la futura obtenció de la nacionalitat catalana serà necessari acreditar un coneixement mínim de la llengua , història i cultura catalanes i de comprometre a respectar els valors com la igualtat de gènere , la llibertat individual , la democràcia , el respecte als drets humans , la lluita contra el racisme i la xenofòbia " .
Quant a l'idioma , estableix el català com a element d'integració i cohesió social i com a llengua vehicular a l'escola i respecte al castellà assenyala que "és un patrimoni que tenim i és la llengua primera de bona part de la població de Catalunya i , per tant , amb uns drets lingüístics personals que no es poden obviar i que s'han de preservar " . I , en ser una llengua de gran difusió internacional , se li ha de tenir " en alta consideració" .
regeneració democràtica
Finalment , en la ponència Compromesos amb una nova governança , que fa referència a la " regeneració democràtica" ia la transparència , CDC afirma que implantarà el vot electrònic , que reduirà la durada de les campanyes electorals i que eliminarà " la submissió dels mitjans de comunicació als blocs electorals , garantint una política d'informació en base a criteris periodístics " .
I , més endavant , ataca el tema del finançament dels partits . " Per aconseguir la confiança de la ciutadania , cal que es consensuï com es financen , d'on surten els diners per al funcionament dels partits : hi ha d'haver ingressos públics , en funció dels resultats , i privats , tant d'empreses- amb la transparència necessària - , com de ciutadans - amb les quotes dels militants i amb microdonacions - . La limitació de mandats en els càrrecs interns dels partits han de permetre evitar situacions de concentració i mal ús del poder i facilitar el funcionament lleial i democràtic " .
L'últim apartat d'aquesta ponència assenyala que la creació del nou Estat " ens ha de permetre , com a societat , consolidar aquells valors que ens han fet rics com a poble , aquells que formen part de la nostra essència " , però adverteix que " el nou Estat haurà de dur a terme un procés constituent . Aquest procés haurà de ser participat i consensuat pel conjunt de la població " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS