divendres, 14 de març del 2014

El desaparegut Jordi Cañas s'ha de mossegar la llengua , ' còmplice necessari " d'un grup empresarial que va escaquejar impostos. La més que probable imputació del diputat Jordi Cañas per la seva col · laboració en un delicte fiscal el 2005 és un cop molt dur per Ciutadans- Partit de la Ciutadania ( C 's ) . QUE NO ENS OBLIDEU QUE:





 Després dels grans resultats obtinguts en les passades eleccions al Parlament de Catalunya , quan va passar de tres a nou diputats , el partit taronja s'ha marcat com a objectiu estratègic la seva expansió per tot l'Estat espanyol . A aquesta tasca es dedica en cos i ànima el president de Ciutadans , Albert Rivera , que passa més temps a Madrid que a Barcelona , impulsant el nou Moviment Ciutadà .
Amb el líder en campanya permanent per les Espanyes , la rereguarda del partit- que té el seu bastió a Catalunya -s'havia deixat en mans de Jordi Cañas , portaveu de Ciutadans i , fins que ha dimitit , portaveu del grup parlamentari . Aquest antic militant socialista s'havia convertit , en absència d'Albert Rivera , a la cara pública de Ciutadans a la vida política catalana . Amb una retòrica combativa i una dialèctica molt incisiva , Jordi Cañas era el contrapunt mordaç al ' procés sobiranista ' que impulsen CiU i Esquerra .
negocis immobiliarisPerò , en aquest inici de 2014 , el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC ) ha tallat en sec la meteòrica projecció pública d'aquest diputat . En una interlocutòria feta pública el passat 20 de gener , el TSJC es declara competent per jutjar un cas de delicte fiscal denunciat per l'Agència Tributària i que , fins ara , estava instruint el jutjat n . 19 .
Abans de dedicar-se professionalment a la política, Jordi Cañas treballava en un grup d'empreses del sector immobiliari dirigit pel seu ex cunyat , José Luis Arias . En concret , figurava com a administrador i soci de les companyies SY Servei Immobiliari SL i Inversions Manais 2002 SL , ubicades al carrer Sant Joan de Malta , al barri del Poblenou de Barcelona . En aquest mateix domicili té la seva seu el Grup Corbelia , capçalera d'un entramat de societats ( Corbelia Arquitectura SL , Inma & Marc Habitatges , Promocions Sòl Urbà XXI SA , Desenvolupament i Gestió d'Actius Immobiliaris SL ... ) dirigit pels germans José Luis i Mercedes Arias (ex dona del diputat ) .
factures falsesArran d'una inspecció d'Hisenda es va detectar que una d'aquestes empreses , Inma & Marc Habitatges SL , hauria defraudat 429.203,45 euros a l'hora de pagar l'impost de societats de 2005 . Per camuflar els beneficis i pagar menys impostos , aquesta societat hauria creuat factures amb altres empreses del grup i inflat el preu de compra d'un immoble . En aquest sentit , els inspectors d'Hisenda van considerar fraudulenta una factura creuada entre Inma & Marc Habitatges SL i SI Servei Immobiliari SL, societat de la qual Jordi Cañas era soci i administrador , per 100.050 euros ( IVA inclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS