dissabte, 8 de març del 2014

Cacicada d'Interior : Fernández Díaz col · loca a Enrique Durán Boyero , membre de les forces de seguretat des de 1974 que ostenta el màxim rang de la cursa policia , rellevat com a comissari d'Alacant al capdavant dels aparelladors del Ministeri de l' Interior.






Com si d'encaixar un puzle a cops de martell es tractés , el departament que dirigeix ​​Jorge Fernández Díaz ha trobat la peça perfecta per completar el seu organigrama . Així , després d'haver realitzat diversos canvis en les prefectures de policia , el comissari d'Alacant ha acabat al capdavant dels aparelladors del Ministeri d'Interior .
Enrique Durán Boyero , membre de les forces de seguretat des de 1974 que ostenta el màxim rang de la carrera policial , va abandonar la direcció de la comissaria provincial d'Alacant- després de sis anys al capdavant de la mateixa -el passat 24 de febrer. En principi , el seu destí era Llatinoamèrica- segons va informar la premsa local valenciana- on formarà part d'un projecte de seguretat europeu , finançat per Brussel · les. Però davant el previst retard que el seu trasllat suposava ( podria allargar-se durant mesos ) , la Secretaria d'Estat de Seguretat li va buscar un lloc ja el 19 d'aquest mateix mes : el cap d'Àrea de Gestió Tècnica de la Gerència d'Infraestructures i Equipaments ( Giese ) .
El oportú destí ha permès que Duran Boyero no hagi de romandre aquest temps a Alacant , a les ordres del seu antic subordinat . El seu successor com a màxim responsable de la comissaria provincial - una de les de major volum de treball de tot Espanya - és José Javier Cuasante , excomissari d'Elx i que té 10 anys menys d'experiència que ell .
Però el Ministeri d'Interior va sortir al rescat , oferint lloc a l'esmentada plaça del Giese . Una plaça que portava més d'un any vacant , segons ha pogut saber aquest diari , des que l'anterior Cap de l'Àrea de Gestió Tècnica , l'arquitecta Inmaculada Rodríguez Martínez - Conde, es va jubilar .
I així va ser com Duran Bover , després de 40 anys al cos i després d'haver dirigit - entre altres qüestions - la investigació de l'accident del metro de València quan estava al capdavant de la Brigada Provincial de Policia Científica , va acabar al comandament dels arquitectes tècnics del Giese . La jutgessa del cas del metro de València va acabar arxivant la causa per considerar que la responsabilitat penal es va saldar amb la mort del maquinista , únic culpable -de moment , ja que la causa s'ha reobert recentment - de la tragèdia en què van morir 43 persones . La tasca del comissari ara ? Controlar la planificació i construcció d'edificis destinats a seguretat . Per aquest motiu el seu lloc sempre hagi estat ocupat per arquitectes .
No obstant això , fonts del Ministeri de l'Interior asseguren que , tot i que el policia de carrera va jurar el càrrec com a tècnic oficialment dissabte passat 1 de març , encara no l'ha vist aparèixer al seu lloc de treball . De fet , fins i tot estudien dues hipòtesis : que el comissari segueixi residint a Alacant i no a Madrid - on hi ha la seu del Giese - o que li hagin atribuït altres funcions alienes al seu nou càrrec . Aquest diari ha intentat , sense èxit , demanar la versió del departament de Fernández Díaz sobre això .
En qualsevol cas , les esmentades fonts dubten de la legalitat d'aquesta situació i critiquen l'opacitat de la gestió, pergeñada - diuen - per la Secretaria d'Estat de Seguretat , que va autoritzar l'acord del nomenament de Duran . A més , consideren innecessari ocupar una plaça pública que portava un any vacant i que " es podria amortitzar " . Segons denuncien , el cap de l'Àrea de Gestió Tècnica sempre ha compartit competències amb el Cap d'Àrea d'Arquitectura , que havia assumit les seves funcions en els últims temps , atès que les necessitats de construcció d'infraestructures han disminuït molt per la crisi .
Fins a la pròpia existència del Giese ha estat posada en dubte dins de l'organisme en alguna ocasió . En una reunió celebrada cap al mes d'abril de 2013 , el secretari general va convocar els treballadors per informar-los sobre els "rumors " sobre la possible desaparició del departament .
El Giese s'ha convertit en els últims mesos en un dels organismes més coneguts d'Interior després de la denúncia per assetjament contra el ministre formulada per un dels seus alts càrrecs . Jaume Nicolás Muñiz , funcionari de nivell 30 des de fa més de 25 anys , va denunciar la marginació que patia des de fa gairebé dos anys , temps en què ningú li ha encarregat ni una sola tasca , encara que ell fins i tot va arribar a oferir-se per ocupar llocs de menys rang [ el lloc que ocupa Durán és de nivell 28 ] .
L'Audiència Nacional va desestimar el cas per no considerar mobbing ni vulneració de l'honor el fet de privar si no hi ha agressions físiques o psicològiques directes. No obstant això , la sentència donava un cop al Ministeri per permetre que una persona tan formada es desaprofités així , i més "en temps de crisi" .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS