dilluns, 24 de març del 2014

Artur Mas : "No descarta la declaració unilateral d'independència" . Rajoy envia al Congrés el seu rebuig a la consulta sobiranista de Catalunya . Rajoy, afirmés que no hi haurà referèndum a Catalunya . Mas respon a Rajoy : " Convocaré la consulta encara que Madrid no vulgui negociar " . LES AUTORITATS CATALANES ES DESPLACEN A MADRID i Mas destaca el sentit d'Estat de Suárez i compara "el seu procés " amb la Transició .






El president de la Generalitat , Artur Mas , ha reivindicat aquest dilluns " el coratge , la visió , l'audàcia i el sentit d'Estat" que va demostrar durant la seva trajectòria l'expresident del Govern central Adolfo Suárez , uns valors que ha trobat a faltar en la política actual .
En declaracions a la Cadena Ser , ha exalçat el seu compromís per elevar a categoria política de normal el que era normal per als ciutadans , tot i que això pogués costar-li la incomprensió d '"alguns " i anteposant l'interès general al seu personal i al de la seva partit . " Va entendre bé el pols que hi havia al carrer , l'opinió majoritària de la gent i allò que la gent demanava" , ha lloat Mas, que ha exalçat que el que va contribuir a edificar Suárez en la Transició ha durat , com a mínim , més de 30 anys .
Tot i que ha reconegut que "no es pot comparar exactament" la Transició amb el procés sobiranista a Catalunya, ha apuntat que , en unes circumstàncies molt diferents , tots dos processos requereixen una actitud procliu a assumir riscos .
"Almenys des del punt de vista de la relació institucional entre Catalunya i la resta de l'Estat podem parlar de tres dècades en què les coses , fins fa relativament poc , anaven per un camí més o menys raonable" , ha assenyalat .
"Les qüestions territorials s'han de tractar amb consens "
En la mateixa línia que el president de la Generalitat , el portaveu de CiU al Congrés , Josep Antoni Duran i Lleida , ha afirmat que les actuals qüestions polítiques , socials i territorials haurien de ser tractades amb el diàleg i consens que va caracteritzar al mort Adolfo Suárez .
" I consens significa cessió per part de tots per buscar el bé comú" , ha apuntat Duran en declaracions als periodistes a la sortida del Palau de la cambra baixa , on ha donat l'últim adéu a Suárez i ha acompanyat la seva família.
El líder democristià ha definit el primer president de la democràcia al nostre país com " el pilot de la Transició " i ha posat en valor el seu llegat que , al seu parer , és el que hauria de imprimir el futur d'Espanya.
En concret , ha destacat el diàleg i el consens pel qual sempre va apostar Suárez i el " coratge " amb què va afrontar totes les vicissituds , els mateixos amb els que haurien de ser tractats els actuals problemes polítics , socials i territorials .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS