dilluns, 24 de març del 2014

Al Govern de Mariano Rajoy se li acosta un nou desafiament independentista , aquesta vegada procedent del País Basc . Íñigo Urkullu , que té programat una consulta com la catalana per al 2015 , prepara la seva defensa del "dret a decidir " a nivell internacional amb reunions a la Comissió Europea i mocions al Parlament d'Estrasburg .






Segons han confirmat fonts del PNB  , el lehendakari viatjarà a Brussel · les els dies 23 i 24 d'abril , amb l'objectiu de mantenir diferents trobades amb els màxims representants de les institucions europees .
En concret , Urkullu ha programades entrevistes amb Herman van Rompuy , president del Consell Europeu , José Manuel Durao Barroso , president de la Comissió Europea; Joaquín Almunia , comissari de Competència , i Cecilia Malmströn , comissària d'Afers d'Interior .
A tots ells " exposarà la situació econòmica d'Euskadi " , però també "el programa de Govern en què està inclòs el dret a decidir , i el Pla de Pau i Convivència després de la fi d'ETA" .
Així , el lehendakari inicia una ofensiva independentista que ja va ser aprovada el passat mes de novembre, en els actes del ' Alderdi Eguna ' (Dia del Partit ) . Tal com va avançar ECD llavors , el PNB tenia l'objectiu de preparar , des d'aquest any , l'anomenat pla " Euskadi nació europea 2015" .
Mocions a favor del dret a decidir al Parlament d'Estrasburg
A més de les reunions d'Urkullu amb les màximes autoritats europees , des del PNB s'està preparant una ofensiva al Parlament Europeu per defensar el " dret a decidir " al País Basc , tal com ha fet CiU des de la diada de 2012 .
De fet , el programa del partit jetzale per a les europees de maig inclou aquesta estratègia independentista a la Cambra de la UE . La resta de partits que formen la coalició nacionalista per als comicis , Coalició Canària ( CC ) , Compromís per Galícia ( CXG ) , i la ja esmentada Convergència i Unió , parlen també dels drets de " les nacions sense estat".
Tot i que la ofensiva separatista anirà a més a partir de maig , l'eurodiputada del PNB Izaskun Bilbao ja ha presentat mocions que van ja orientades a la independència d'Euskadi .
Així , al febrer va defensar l'existència de les ambaixades exteriors del País Basc i Catalunya , i també va demanar a la Comissió Europea que rebutgés la citació per part de l'Audiència Nacional dels anomenats " verificadors internacionals" que es van reunir amb ETA per confirmar la intenció de desarmament de la banda armada .
I, a més , cadena independentista
Paral · lelament a aquests moviments polítics , el PNB té decidit donar suport a la cadena humana a favor del dret a decidir convocada per l'esquerra abertzale per al pròxim 8 de juny.
Els impulsors d'aquesta marxa , a imitació de la catalana de l'última diada , recorreran els 123 quilòmetres que van des de Durango fins a Pamplona , amb l'objectiu d'involucrar els navarresos en el procés independentista .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS