dimarts, 18 de febrer del 2014

La cultura a Castella i Lleó són diners i religió . A déu pregant i amb el talonari cobrant . La consellera de Cultura i Turisme , entossudida a la beateria del talonari amb diners públics , va qualificar el V Centenari de Santa Teresa com a " assumpte d'Estat" , que amb el ministre Wert al capdavant el dotarà amb gairebé un milió d'euros . La religió , com a vivència , no els importa , només val si és rendible econòmicament i si dóna vots , aprovant lleis ultra fonamentalistes catòliques per a això. En una ciutat que es dessagna , bé podrien aquests polítics dedicar-se a solucionar altres centenars d'assumptes més terrenals , més l'interès general dels ciutadans , i no tan altament espirituals , místics i d'especulació monetària d'uns pocs , els de sempre .






Jorge Fernández Díaz , el ministre de la porra , ha definit Santa Teresa com " una espanyola universal que donarà prestigi a la Marca Espanya" i va descriure la ruta Petjades de Teresa de Jesús com "un producte turístic extraordinari que va a captivar els visitants nacionals i estrangers " .
El ministre de l' Interior , que estava acompanyat per la consellera de Cultura i Turisme de la Junta de Castella i Lleó , Alicia García , està convençut que la santa avilesa estarà sent " intercessora " per a Espanya "en aquests temps durs " . Ho va assegurar en la presentació de ' Empremtes de Santa Teresa ' a ​​FITUR , un projecte que el 2015 commemorarà el V Centenari del naixement de la mística . Fernández Díaz ha recorregut també a Santa Teresa de Jesús per augurar l'èxit d'aquest projecte cultural i turístic: "farà que sigui un èxit" .
Beats , beats , místics , en el mateix negoci amb polítics i banquers : què excel · lent combinació per als guanys pecuniàries i els xecs bancaris per rehabilitar la malmesa economia de la nostra Comunitat . Això és la cultura a Castella i Lleó : diners i religió . La religió , com a vivència , no els importa , només val si és rendible econòmicament i si dóna vots , aprovant lleis ultra fonamentalistes catòliques per a això.
Encara que molt poc els interessa la santedat i la tolerància de la mística Teresa : el que els motiva i els "posa " són els bitllets que aquests esdeveniments del misticisme turístic - gastronòmic , enocultural , els proporcionen .
I la consellera de Cultura i Turisme , entossudida a la beateria del talonari amb diners públics , va qualificar el V Centenari de Santa Teresa com a " assumpte d'Estat" , que amb el ministre Wert al capdavant dotarà amb gairebé un milió d'euros a aquesta efemèride " teresiana " . Altres temes culturals , educatius , sanitaris i socials dels castellans i lleonesos queden relegats a engrunes o oblidats en la misèria de les subvencions .
Aquesta consellera pia , Alicia García , apassionada de la concessió de subvencions materials a l'espiritualitat , segueix sumant rendibilitat monetària als resos piadosos de l'Església. Els beneficia amb 500.000 euros per convertir el projecte " Eucharistia " en un gran esdeveniment cultural turístic , afegint a la promoció del vi de Ribera del Duero .
Però si és com diu el ministre de la porra que la andarina Teresa d'Àvila intercedeix per nosaltres , o molt poca ascendència té aquesta davant el Creador , o és que aquestes coses només se li ocorren als estafadors de la cultura i la religió . La santa intercessora amb les seves relíquies , i els sants , no manen tant "dalt" . Fixeu-vos quants sants / es espanyols hi ha al santoral , ara , en segles passats i en el futur , tots intercedint per aquest país pecador i per salvar " la marca Espanya " ... I res , així anem en aquest país ...
I la ministra d'Ocupació , Fátima Báñez , s'encomana a la Verge del Rocío per als problemes d'ocupació i atur . La qual cosa és completament patètic , sembla que la recuperació econòmica és una qüestió divina . Però , independentment de la fe i de les creences personals de cada un de nosaltres , que són molt respectables , els déus o els sants no poden arreglar una situació que ells no han creat , i que són errors , "pecats " dels humans , polítics i financers principalment.
La Junta de Castella i Lleó i la Fundació de Patrimoni (és a dir , les sis caixes d'estalvis de la regió més la Junta altra vegada ) donaran 470.000 euros per a restaurar la capella construïda sobre la casa natal de la santa a Àvila . I també tindran els seus bons milions d'euros per al 2015 , en l'edició extraordinària , a Àvila i Alba , amb motiu del V centenari del naixement de Teresa de Cepeda i Ahumada . Un bon pessic espiritual per " Àvila religiosa 2013-2015 . " Està clar que la mística avilès és més rendible que sant Mariano de Rajoy i Brey ! .

 
Però , mentrestant, la societat castellà i lleonesa està en hores baixes , amb l'ocupació per terra , i l'atur i la pobresa en xifres greument alarmants , amb problemes en la gestió de la Sanitat i de l'Educació , amb un gran deteriorament de el públic . Per exemple , les dues conselleries , Educació i Cultura , menystenen la Universitat de Salamanca , defugint contínuament en els plans de l'1% cultural finançament del patrimoni històric de la USAL . Aquestes 15 joies monumentals li costen a l'any a la universitat de Salamanca més de quatre milions d'euros . I la Junta de Castella i Lleó segueix menyspreant a la USAL no només per la nul · finançament d'aquest patrimoni , o de les titulacions universitàries , o de les beques , o l'abandonament del Centre del Càncer , sinó també per a la celebració del seu VIII Centenari . Bé podran el president Herrera , el conseller d'Educació i la consellera Alicia García, el seu directors generals , un d'ells exrector de la USAL , impulsar les iniciatives del VIII Centenari de la USAL , activar la Comissió Nacional executiva , per a les gestions d'activitats i esdeveniments culturals , els patrocinis i mecenatges , les exempcions fiscals , etc .
En una ciutat que es dessagna , bé podrien aquests polítics dedicar-se a solucionar altres centenars d'assumptes més terrenals , més l'interès general dels ciutadans , i no tan altament espirituals , místics i d'especulació monetària d'uns pocs , els de sempre .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS