dimarts, 18 de febrer del 2014

Cop dur a les reivindicacions d'Espanya . Brussel · les avala el macro - projecte immobiliari a Gibraltar : gratacels , ports esportius etc. . Els farcits artificials al mar denunciats per Espanya , la Comissió Europea ( la UE ) no veu " impacte transfronterer mediambiental" .






Vegi , a continuació, un vídeo amb tots els detalls del projecte ' Eastside ' :
http://youtu.be/hAiNTmwVIKs


L'estiu passat , en plena crisi diplomàtica amb Gibraltar , el Govern de Mariano Rajoy va exigir a la Unió Europea que investigués el possible dany mediambiental que podia ocasionar en les aigües de l'estret l'anomenat ' Eastside Project ', un gran projecte immobiliari que inclou la construcció de grans gratacels , parcs , i fins a un port esportiu a la Catalan Bay del Penyal .
La petició d'Espanya va retardar l'enviament , per part de la Comissió Europea , dels inspectors de Brussel · les al Penyal . Finalment , a mitjans de setembre , van acudir a analitzar els controls fronterers entre La Línia i la colònia , però res es va investigar sobre les construccions que volia dur a terme Gibraltar .
Davant la negativa de la UE de fer un estudi in situ sobre el ' Eastside ', el Govern va procedir a un canvi d'estratègia a finals d'any . Segons ha sabut El Confidencial Digital , la representació espanyola a Brussel · les va decidir prémer l'opinió de l'organisme presidit per Durão Barroso respecte al projecte a les platges de la colònia . L'objectiu era relacionar aquest projecte amb els abocaments de sorra a la costa del Penyal per guanyar terreny al mar.
Tres preguntes sobre els farcits i el ' Eastside '
L'encarregat de fer les preguntes pertinents al Parlament va ser l'eurodiputat del PP Europeu Luis de Grandes , que, el 3 de desembre , va enviar tres qüestions per escrit a la Comissaria de Medi Ambient :
1 . ) "Durant el mes de juliol es va produir l'abocament de 70 blocs de formigó a la badia d'Algesires en les proximitats de la Zona Especial de Conservació ( ZEC ) « Estret Oriental » . Aquest abocament forma part d'un projecte per a la formació d'un escull al costat de Gibraltar [ ... ] . Podria indicar la Comissió si l'abocament d'aquests blocs de formigó és compatible amb la protecció del medi ambient marí ? Té la Comissió constància que s'hagi realitzat la corresponent avaluació d'impacte ambiental ? Tenint en compte l'article 15 de la Directiva 2008/56/CE , quines accions té previst emprendre la Comissió? " .
2 . ) "Segons les mesures de conservació aprovades per a la Zona Especial de Conservació ( ZEC ) « Estret Oriental » , la realització de farciments està prohibida . Aquestes són les mesures de conservació obligades , d'acord amb el que disposa l'article 6, apartat 1, de la Directiva 92/43/CEE , relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres [ ... ] . Considera la Comissió que s'està incomplint el dret de la UE ? Quines mesures legals i de reparació es van a prendre perquè aquest projecte no tiri endavant si no compleix amb la legislació de la UE per a la protecció del medi ambient ? " .
3 . ) " Espanya afirma que ni ha estat consultada ni disposa de la informació rellevant sobre el projecte . Un projecte com aquest pot suposar alteracions greus de la dinàmica litoral , incidència en els hàbitats que l'envolten , així com un augment de la pressió humana sobre el medi marí ( per abocaments , aigües residuals , etc . ) [ ... ] . Ha comprovat la Comissió les al · legacions espanyoles ? S'ha realitzat una avaluació d'impacte ambiental abans de l'autorització del projecte ? Suposaria la realització del projecte ' Eastside ' una infracció del dret de la UE ? Quines mesures de reparació haurien de prendre les autoritats competents responsables ? " .
La Comissió Europea dóna llum verda
Les preguntes remeses al comissari europeu de Medi Ambient , l'eslovè Janez Potocnik , no han obtingut resposta fins el 10 de febrer, quan la delegació espanyola a Brussel · les va rebre les explicacions pertinents per part de la Comissió.
Des de la comissaria europea es va utilitzar una única resposta per contestar a les tres qüestions plantejades per l'espanyol Luis de Grandes .
Potocnik explica que " la Comissió ja va plantejar la qüestió del projecte ' Eastside ' a les autoritats del Regne Unit el 2011. Es va dur a terme una avaluació d'impacte ambiental de conformitat amb la Directiva 2011/92/UE abans de concedir al projecte la corresponent autorització d'execució " .
Des de Londres es va informar a la Comissió que no s'havia posat en marxa el procediment que disposa l'article 7 de la Directiva atès que " l'avaluació concloure que el projecte , tal com va ser finalment autoritzat , no tindria un impacte transfronterer significatiu sobre el medi ambient " .
El titular de Medi Ambient afegeix que " recentment, la Comissió ha sol · licitat al Regne Unit aclariments addicionals en relació amb aquest projecte" . Brussel · les encara no ha rebut resposta de Londres : "En aquests moments , la Comissió està a l'espera de la resposta del Regne Unit" .
El projecte avança a bon ritme des de l'agost
La denúncia del Govern davant la UE , i les posteriors preguntes per escrit a la Comissió , són la resposta d'Espanya a les obres que Gibraltar va accelerar el passat mes d'agost, quan va emprar part dels blocs de formigó llançats al mar per crear un espigó que protegís el futur port esportiu del ' Eastside ' .
A més de l'avanç en la formació del port , el Penyal també ' va segellar ', amb més farcits artificials , la zona en què s'instal · laran habitatges de luxe per als turistes . Al costat d'aquests blocs , s'aixecaran grans gratacels per a albergar a la colònia importants empreses .
Tot el complex en el qual també hi haurà un hotel, una deu i un parc , es construirà als peus de la roca i s'estendrà cap al mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS