divendres, 28 de febrer del 2014

La corrupció del PP , han creat " impressió d'impunitat i daltabaix " a Espanya . En un informe anual sobre la situació dels drets humans al món , EUA assenyala que la corrupció, el matrato de presoners i detinguts per la policia i la violència contra les dones i els nens són els principals problemes socials del PP a Espanya .






En l'apartat dedicat a Espanya dins l'informe anual sobre la situació dels drets humans al món , el Departament d'Estat afirma que les " informacions sobre maltractament de detinguts i presoners per la policia" , les " acusacions de corrupció contra funcionaris governamentals " i la " violència contra les dones i els nens " van ser els problemes de drets humans més significatius en 2012 a Espanya.
El capítol espanyol , de vuit pàgines , descriu a Espanya de forma general com una "democràcia parlamentària " en què se celebren eleccions "lliures i justes " i les forces de seguretat rendeixen comptes a les autoritats civils , les quals mantenen " un control efectiu sobre elles " .
En el sumari , l'informe afirma que el govern " pren mesures per regla general per perseguir els funcionaris que cometen abusos , tant en els serveis de seguretat com en altres departaments del govern" . Afegeix , però, que hi va haver alguns casos de funcionaris involucrats en corrupció que "van crear la impressió d'impunitat " .
L'informe explica que la llei "preveu sancions penals per la corrupció de funcionaris , i el govern per regla general implementa aquestes lleis de manera efectiva , tot i que les imputacions i condemnes per corrupció van ser poc freqüents" en el període . L'informe cita dades de la Fiscalia General en els que es reflecteixen un total de 235 imputacions relacionades amb la corrupció el 2012 , de les quals el 40% tenien a veure amb la malversació de fons públics . A més , esmenta que en els últims tres anys les sentències per delictes lligats a la corrupció es van incrementar en un 151% a Espanya.
En concret , el document esmenta la imputació de l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas per rentat de diners, suborn i frau fiscal, així com el cas dels ERO fraudulents a Andalusia que ha afectat membres socialistes del govern regional andalús . Altres problemes esmentats en l'informe anual són l'amuntegament en algunes presons , la circulació de missatges antisemites i d'odi a internet, la "discriminació social " contra minories ètniques o musulmans , així com el tràfic de dones i l'explotació sexual .
El Departament d'Estat assegura que " no hi va haver informacions sobre presoners o detinguts polítics" i esmenta que el govern permet com a norma general la supervisió de les presons i centres de detenció per part d'observadors no governamentals independents , inclòs el coordinador per a la Prevenció de la tortura i el Comitè del Consell d'Europa per a la Prevenció de la Tortura .
Esmenta igualment la decisió de les autoritats de posar en llibertat a 60 presos , 36 d'ells membres d'ETA , en aplicació d'una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans . Pel que fa al respecte de les llibertats civils , el Departament d'Estat afirma que la Constitució espanyola estableix la llibertat d'expressió i de premsa , "i el govern respecta de forma general aquests drets" .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS