dissabte, 22 de febrer del 2014

Inadmissible consideren Jutges per a la Democràcia "qualsevol tipus d'intimidació " del CGPJ contra 33 jutges catalans . Jutges per a la Democràcia rebutgen l'obertura de diligències disciplinàries pel manifest sobre el dret a decidir dels magistrats i considera que el CGPJ està limitant la llibertat d'expressió: Acció disciplinària ? ....






Jutges per a la Democràcia considera "especialment criticable " que des de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial s'hagi donat trasllat al Promotor de l'Acció Disciplinària del manifest signat per 33 jutges de Catalunya que han estat denunciats per Mans netes . L'Associació progressista considera que el CGPJ està limitant la llibertat d'expressió i considera inadmissible "qualsevol tipus d'intimidació institucional" .
En un comunicat fet públic avui JpD explica que " en aquest manifest les magistrades i magistrats signants realitzen una sèrie de valoracions sobre el dret a decidir de Catalunya . Des Jutges per a la Democràcia acordar en el seu moment no pronunciar-nos sobre el referit dret a decidir . "
Exercici de la llibertat d'expressió"No obstant això , - afegeixen- de la lectura del citat manifest es desprèn de forma notòria que es tracta d'una mostra de l'exercici de la llibertat d'expressió , dret fonamental que també assisteix a qualsevol magistrada o magistrat . "
"No existeix falta disciplinària "
 
Continuen : "També es detecta de manera molt clara que aquestes opinions no encaixen de cap manera en la manca disciplinària que ha estat denunciada , consistent en l'incompliment conscient del deure de fidelitat a la Constitució , d'acord amb l'article 416-1 de la LOPJ . "

 
Inadmissible la intimidació institucional"Per això, considerem especialment criticable que des de la Comissió Permanent del CGPJ s'hagi donat trasllat al Promotor de l'Acció disciplinària . Les opinions expressades en aquest manifest han de ser discutides a través del debat jurídic corresponent , i no és admissible qualsevol tipus d'intimidació institucional , com pot suposar la incoació de les referides diligències " , diu JpD .
Dret a opinar sense pressionsFinalment , assenyalen : "Des Jutges per a la Democràcia rebutgem mesures que limitin de manera injustificada la llibertat d'expressió dels que integren la judicatura i donem suport al dret que s'emetin opinions sense que tinguin com a resposta cap tipus de pressió per part de l'òrgan de govern judicial . "
Els 33 creuen que hi ha marc legalEl conflicte es va produir quan 33 jutges catalans signen un manifest pel dret a decidir de Catalunya en el qual exposen que des del seu punt de vista , hi ha un marc legal per celebrar la consulta . Consideren que com la Constitució reconeix la realitat de Catalunya com una nació reconeix per tant també el seu dret a decidir el futur .
" Tres articles que legitimen "Segons els signants la Constitució contempla tres articles que , interpretats de forma oberta , donen la possibilitat de legitimar aquesta consulta : Són l'article primer que defineix la defensa de la llibertat i el pluralisme polític , el novè que obliga els poders públics a promoure la participació ciutadana en la política , i, finalment l'article desè que fixa la base de l'autoritat política a la voluntat del poble .
Jutges coneguts entre els signantsAfegien els jutges que una sèrie de juristes internacionals van realitzar una interpretació més àmplia del dret a l'autodeterminació de manera que també es pugui aplicar a territoris sense Estat . Entre els autors del manifest figuren Juli Solaz i Josep Maria Pijuan que al seu dia van instruir l'anomenat ' cas Palau' . També ho recolza Montserrat Comas qui va ser exvocal del CGPJ .
Mans Netes entra en escenaDavant d'aquestes afirmacions , el sindicat de to ultradretà Mans Netes va presentar una denúncia davant el Consell General del Poder Judicial perquè considera que la declaració " no entra dins del dret a la llibertat d'expressió i de manifestació , i incorre en una falta disciplinària molt greu de falta de respecte i l'acatament a la Constitució " .
¿ Delicte de sedició ?Afegia Mans Netes a més de referir l'alarma entre la societat civil que "si de les diligències que es practiquin , pogués resultar un presumpte delicte d'incitació a la sedició , de desobediència a resolucions judicials , s'hauria de posar en coneixement del tribunal competent i del Ministeri fiscal " .
acció disciplinàriaDimarts passat dia 18 la Comissió Permanent del CGPJ constituïda pels cinc vocals amb dedicació permanent juntament amb el president Carlos Lesmes , va prendre la decisió de remetre la denúncia al Servei d'Inspecció i també al servei disciplinari que dirigeix ​​el magistrat Antonio Jesús Fonseca - Herrero .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS