diumenge, 23 de febrer del 2014

El divorci català és amb l'Estat espanyol . I aquí és on arribem a un dels meollos del problema . Utilitzem una enquesta recent sobre les formes d'Estat. Venia a dir que una part territorialitzada dels espanyols apostava per un Estat unitari . En concret , el 40 % dels murcians volia l'Estat centralista mentre que , diguem , un 40 % dels catalans vol la independència . Què fem ? , Com es soluciona això? , Molt senzill . Amb llibertat . Perquè en aquest cas , el català no vol obligar un murcià a independitzar-se d' Espanya . No obstant això , molts sí creuen poder obligar els catalans a viure tal com ells volen .





 El divorci català és amb l'Estat espanyol , no amb els espanyols . Això és claríssim i innegable . O és que algú pensa que un indepe amb família , núvia , socis o records en qualsevol lloc de la Península desitja trencar amb ells i no tornar-los a veure ? És que l'independentista , com aquells vells comunistes del franquisme , torna a tenir cua i banyes ?
No hi pot haver agressió ni insult a la constatació que estem mal governats . Tots . Catalans i la resta de pobles espanyols . Que el projecte ha fracassat , i no per odi entre nosaltres . No perquè les nostres religions , accents o procedències ens hagin separat . Ha fracassat perquè els que porten gairebé quaranta anys governant ens han allunyat . Ens han allunyat del poder , del seu examen i fiscalització. I ens han furtat de l'agenda dels temes rellevants que no podien tocar-se en el 78 i que han desaparegut totalment del debat . No és que no puguem viure junts , és que no podem viure amb la mateixa oligarquia , la mateixa estructura de poder descarat i inamovible . Des de La Caixa a la duquessa d'Alba . De l'Audiència Nacional al Círculo Ecuestre .
Nosaltres marxem amb el missatge cap als altres espanyols que els esperem . Els catalans ens piramos d'aquest Regne de Sarsuela amb la confiança que aviat ho faran els altres . "Però estic segur que la majoria de catalans no vol sortir d'Espanya : vol sortir d'aquesta Espanya, que no és el mateix . Però és que d'aquesta Espanya som molts els que volem sortir" . Això escrivia Isaac Rosa , que és una bona persona , després de la Diada del 2012 a eldiario.es . I és aquesta una idea que trobo especialment excitant : fer de la República Catalana un tema d'orgull i un refugi per a totes les forces de l'Espanya rebel que també vulguin , com nosaltres , fugir de la monarquia carca i del règim setentayochesco .
Quan el capità Maia i els seus tanquistas de l'Escola Pràctica de Cavaleria van ajudar a enderrocar la dictadura portuguesa durant la Revolució dels Clavells , molts espanyols sota la bota franquista van veure en aquest moviment un gest premonitori de la llibertat pròxima . Per què avui no es pot veure la Rebel · lió Catalana amb una sensació similar d'aire fresc i de llibertat ciutadana bufant en aquest cas des del Llevant ? O és que només perquè sigui catalana ja no pot / ha de ser útil una rebel · lió per a qualsevol poble ?
Estic convençut que molts espanyols raonables estan desitjant tant com nosaltres que la rebel · lió arribi a bon port perquè això significarà sens dubte la fi del 78 i la necessitat d'establir nous períodes constituents . Per tant es pot assegurar a tots els espanyols que els esperarem amb la mà oberta a l'altre costat de la llibertat . El procés destituent català no és ni aliè ni agressiu amb aquells moviments i persones que també volen destituir les estructures del 78 .
Per tant , considero intel · ligent que tots aquells que pretenen la substitució radical del règim abandonin els seus prejudicis ètnics o identitaris i vinguin a conèixer i ( com diuen els capitalistes ) sinergizarse amb nosaltres . Som catalans però també som persones . Som també republicans .
Qui vulgui iniciar un procés constituent a Espanya ha d'estar amb la rebel · lió catalana . I nosaltres amb ells . La independència entesa no com marxa o aïllament sinó com refundació de les relacions entre les nacions ibèriques es troba tant en les formes com en l'esperit de la rebel · lió . Ens anem , si. Ens anem del Regne podrit i iniciar el nostre camí . Però mirem als costats , als nostres germans , la família i amics que també vol treure aquesta indissoluble imperial i fanfarrona .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS