dimecres, 26 de febrer del 2014

Fixar el domicili a Madrid té un sucós premi fiscal , és l'únic lloc d'Espanya on els rics no paguen pel seu patrimoni , Madrid , un ' paradís fiscal ' per a rics . La pregunta més habitual que els contribuents amb rendes més altes formulen als seus assessors fiscals és aquesta : Què he de fer per pagar menys impostos ? És més que probable que en 16 comunitats autònomes la primera resposta que li ofereixin aquests professionals sigui la següent : " Vagi-se'n a viure a Madrid " . Creuen que és una exageració ? :






Anem a les dades. Segons un exemple pràctic elaborat pel Registre d'Economistes Assessors Fiscals ( REAF ) a partir de les normatives autonòmiques d'IRPF per a l'any 2014 , un contribuent madrileny que ingressi 600.000 euros a l'any , sigui solter , sense fills , menor de 65 anys i no tingui cap circumstància personal o familiar que li atorgui dret a deducció hauria de pagar en concepte d'Impost sobre la Renda 288.016 euros .
Si visqués a Catalunya , la seva factura fiscal s'elevaria a 308.936 euros ( gairebé 21.000 euros més ) , i ja si la seva residència estigués fixada a Astúries o Andalusia la diferència superaria els 23.000 euros .
No hi ha cap racó del país on les rendes superiors a 600.000 euros paguin menys IRPF . Però és que aquesta situació d'avantatge fiscal comparatiu es repeteix per a tots els contribuents amb ingressos anuals superiors a 30.000 euros .
D'aquest nivell d'ingressos cap avall els madrilenys tenen un dels marcs fiscals menys onerosos del país , però hi ha altres autonomies més generoses com Cantàbria .
A més , l'estalvi per IRPF que el marc fiscal madrileny ofereix a un mileurista respecte al que passa en altres territoris ronda el 3% , mentre que el d'una renda superior a 600.000 euros supera el 7% .
Segons Valentí Pich , president del Consell General de Col · legis d'Economistes d'Espanya hi ha mètode darrere d' aquests avantatges fiscals . " Madrid ho ha fet bé . Des de fa molts anys ha dissenyat el seu marc fiscal per intentar domiciliar a la regió a les rendes més altes i mai ha amagat que la seva intenció era baixar els impostos el més possible " .Avantatges en tots els impostos
Els avantatges per a les grans fortunes d' fixar el seu domicili a Madrid no es limiten a una declaració de la renda menys costosa .
La Comunitat de Madrid continuarà sent el 2014 l'únic territori de tot el país on aquestes no hauran de pagar un sol euro pel seu patrimoni personal , per voluminós o valuós que aquest sigui .
Segons un altre exemple d' REAF , un contribuent que acumuli un patrimoni amb un valor superior als 15 milions d'euros hauria de pagar 410.655 euros a Extremadura , 331.444 euros a Andalusia o Galícia , 297.463 euros a Catalunya , una mica més de 272.000 euros a les Balears , mentre que a Madrid no hauria d'abonar ni un sol euro .
Parlem d'herències . Imaginem que un contribuent solter de 30 anys d'edat hereta dels seus progenitors béns per un valor de 800.000 euros , dels quals 200.000 corresponen a un habitatge , i , per tant, estan exempts .
El noi hauria de fer front al pagament de 164.049 euros en concepte d'Impost de Successions si visqués a Múrcia o Andalusia ; pagaria 9.786 euros si visqués a Catalunya , i amb prou feines 1.262 de residir a Cantàbria . De viure a Madrid hauria d'abonar 1.586 euros , la tercera xifra més baixa de tot Espanya .
Un últim exemple . El REAF ha imaginat el cas d'un jove de 30 anys a qui els seus progenitors decideixen transferir 800.000 euros perquè llanci el seu projecte personal , una pràctica només a l'abast de grans rendes .
Aquest tipus d'operacions estan sotmeses a l'Impost de Donacions . De viure a Andalusia , el noi es toparia de cara amb la crua realitat dels impostos i hauria de fer front a una factura de 208.159 euros a compte del regal rebut , alguna cosa similar al que es pagaria a mig Espanya .
Hi ha un altre grup de comunitats que estableixen una reducció sobre aquest impost i passarien una factura fiscal d'uns 56.000 euros . Aquí s'emmarquen Galícia , Catalunya , Balears o Aragó .
Quant pagaria aquest noi a Madrid ? Tot just 2.000 euros .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS