diumenge, 16 de febrer del 2014

El jutge cita com a imputat Miguel Ángel Ramírez . Agència Tributària , acusa l'empresari canari , Miguel Ángel Ramírez , propietari de l'empresa de Seguretat Integral Canària , de defraudar a hisenda de més de 2.400.000 euros en dos anys . Ramírez ja va ser condemnat en ferm a 3 anys de presó per un delicte contra el medi ambient. La causa , construir el seu habitatge en un espai protegit . Va ser indultat pel Govern del PP el novembre del 2013 però la zona protegida segueix estant ocupada per l'habitatge de Ramírez ja que no s'ha procedit a la seva demolició . Coses dels empresaris que financen el PP .





En un informe al qual ha tingut accés la Cadena SER , l'Agència Tributària , acusa l'empresari canari , Miguel Ángel Ramírez , propietari de l'empresa Seguretat Integral Canària , de defraudar a hisenda més de 2.400.000 euros en dos anys . L'Agència Tributària considera que l'empresari no va actuar per negligència sinó de forma dolosa , sabent que els seus artificis financers eren un delicte . En aquest informe la hisenda pública adverteix que Ramírez , de ser considerat culpable , podria ser condemnat fins a quatre anys de presó , a pagar una multa superior als 18 milions d'euros i perdria la possibilitat d'obtenir subvencions o ajuts públics durant un període de tres a sis anys .
L'Agència Tributària ha remés l'informe, a què ha tingut accés la Cadena SER a la Fiscalia ia la jutgessa de l'Audiència provincial de Girona que porta el cas . La titular del jutjat d'instrucció número vuit ja ha pres la primera decisió citant com a imputat , per un presumpte delicte de frau contra la hisenda pública , l'empresari Miguel Ángel Ramírez Alonso que haurà d'anar a declarar el proper 12 de març.
L'Informe de l'Agència Tributària , a què ha tingut accés aquesta redacció , conclou que en els anys 2008 i 2009 Miguel Angel Ramírez va defraudar més de 2.400.000 euros . El frau consistia a anotar sota el concepte de dietes , sobre les quals no es practicava retenció ni cotització alguna , quantitats que en realitat haurien de figurar en la nòmina dels treballadors . En només dos anys , 2008 i 2009 es va facturar com dietes voltant de 17 milions d'euros . Dels aproximadament 2.400 empleats que en aquests anys tenia Seguretat Integral Canària més del 96% cobraven dietes . En la majoria dels casos la quantitat que rebien sota aquest concepte era una quantitat fixa . L'informe assenyala també que l'empresa no ha aclarit els conceptes que componien els salaris dels treballadors ni la funció de cada un en l'empresa .
L'informe rebutja la possibilitat d'una negligència
Tampoc ha justificat els desplaçaments ni la seva freqüència ni els mitjans de pagament utilitzats per abonar les nòmines i les dietes . L'Agència Tributària assenyala també que en aquest cas cocreto és evident que no estem davant d'una negligència ja que, segons les dades que obren en el seu poder , l'empresa SIC era conscient de les irregularitats que estava cometent , ho feia de forma dolosa , és a dir , amb intenció de delinquir .
Segons l'Agència Tributària l'empresa Seguretat Integral Canària va aconseguir estalviar en costos en eludir una part del pagament a la hisenda pública i això li va permetre sortir amb avantatge davant d'altres empreses a presentar-se a concursos per obtenir nous contractes . En aquest sentit cal assenyalar que, segons fonts del sector , el grup RALONS , propietat de Miguel Angel Ramírez i del qual forma part Seguretat Integral Canària , obté la major part dels seus beneficis , es calcula que al voltant d'un 70% , de la administració pública . Els contractes aconseguits no es redueixen al sector de la seguretat privada , RALONS es dedica també a les bugaderies , menjadors escolars i neteja d'edificis , entre altres activitats .
L'empresa que està sent investigada , Seguretat Integral Canària , va donar el salt a la península on ha aconseguit contractes milionaris en fer-se amb la vigilància de tots els edificis de Patrimoni Nacional , incloent els Reals Llocs , també ha signat contractes amb el Ministeri de Defensa i en el mes de juliol del 2013 es va fer amb una part de la seguretat del metro de Madrid . Miguel Angel Ramírez va aconseguir el contracte de seguretat amb el metro madrileny tot i que ja havia estat condemnat en ferm a tres anys de presó per un delicte contra el medi ambient. L'empresari no va ingressar a la presó perquè va ser indultat pel govern de Maria Rajoy en novembre de l'any passat .
Aquest cas de frau contra la hisenda pública ha sortit a la llum per la denúncia que va presentar el sindicat USO després d'anys de recopilar documents , investigacions internes i converses amb els treballadors . La denúncia es va presentar a l'Audiència Nacional , que va decidir inhibir- , perquè no era de la seva competència , però va considerar que hi havia indicis suficients de delicte i va enviar el cas a la Fiscalia provincial de Girona .
Condemnat en ferm
Miguel Angel Ramírez ha tingut més d'una topada amb la justícia . Com ja hem apuntat , va ser condemnat en ferm a 3 anys de presó per un delicte contra el medi ambient. La causa , construir part del seu habitatge en un espai protegit . Va ser indultat pel Govern el novembre del 2013 però la zona protegida segueix estant ocupada per l'habitatge de Ramírez ja que no s'ha procedit a la seva demolició .
L'empresari també apareix imputat per estafa i apropiació indeguda en una causa que investiga la falsificació dels quadrants dels treballadors de seguretat d'aeroport de Tenerife . Finalment , el cas Emalsa , en què hi ha dos consellers d'aquest grup imputats , investiga la possible compra venda irregular d'un edifici propietat de Seguretat Integral Canària .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS