dissabte, 15 de febrer del 2014

No ala reforma de l'avortament . L'Organització Mèdica Col · legial ( OMC ) , l'organisme que representa els metges col · legiats d'Espanya , ha demanat aquest dissabte que la nova llei de l'avortament inclogui el supòsit de malformació greu o malaltia incompatible amb la vida del fetus perquè la dona pugui sotmetre a la interrupció voluntària de l' embaràs .






L'Assemblea General de l'OMC , que representa totes les escoles metges d'Espanya , ha aprovat una declaració institucional sobre l'avantprojecte de llei , que ha aprovat el Govern , en la qual recorda que els poders públics són responsables de conciliar sensibilitats diferents .
A més , subratllen que la dona " no ha d'ésser considerada una malalta mental" , que les menors haurien de poder interrompre el seu embaràs sense coneixement dels seus pares quan aquesta informació " provoqui un conflicte greu , manifestat en violència intrafamiliar o amenaces ", i que la objecció de consciència només ha d'estar prevista per a les actuacions " directes" i no les indirectes .
LA DONA , CONSIDERA " UNA MALALTA MENTAL "
El text assenyala que la dona que decideix avortar " no ha de ser considerada ni definida per endavant com una malalta mental" i considera que "no és acceptable que una decisió tan important quedi en mans de tercers" .
Segons està redactat l'avantprojecte , la malformació fetal en si mateixa no serà motiu legal per avortar , llevat que causi un "greu perill per a la salut psíquica de la mare" .
A més , l'OMC manifesta ser conscient de la " inequitat " que pot derivar-se per la transposició de la directiva europea d'assistència sanitària , que permetrà que qualsevol espanyola que desitgi avortar en els terminis que estableixen els respectius països de la Unió Europea , excepte Irlanda i Malta , pugui fer-ho si assumeix el seu cost .
Els metges demanen introduir en la nova llei que permeti una jove de 16 o 17 anys avortar sense informar els seus pares " quan al · leguin fundadament ( certificat per serveis socials) que [ la informació que està embarassada ] provocarà un conflicte greu , manifestat en el perill de violència intrafamiliar , amenaces , coaccions , maltractaments o es produïsca una situació de desarrelament o desemparament " .
APOSTAR PER L'EDUCACIÓ SEXUAL
A més , advoca per una educació sexual i reproductiva " decidida" i l'accés gratuït a la píndola d'emergència ( del dia després) en els centres de salut i d'orientació familiar .
La declaració institucional considera "necessari promocionar i afavorir activament polítiques específiques i de suport econòmic a la maternitat responsable i especialment a famílies amb fills amb minusvalideses i necessitats de cures específics" .
L'OMC recorda que els metges no poden negar , amagar o manipular informació per influir en la decisió de la mare sobre la continuïtat del seu embaràs , de manera que l'objecció de consciència del metge es pot admetre en accions directes però no en actuacions indirectes .
Els col · legis metges consideren que la llei hauria d'especificar que la interrupció voluntària de l'embaràs ha de ser realitzada " per personal sanitari qualificat per a això" .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS