dimarts, 4 de febrer del 2014

CATALUNYA ESTAT INDEPENDENT . Cap president, sigui del color que sigui, iniciaria un procés tan ple d'entrebancs com aquest sense saber amb seguretat que podrà fer front als pagaments corrents de l'administració catalana (pensions, subsidis d'atur, funcionaris...).Un cop celebrada la consulta, en cas que guanyés l'opció del SI, seria imprescindible que el MHP declarés la independència el mateix dia a la nit, "esperar gaire més temps seria absurd i un error estratègic que ens pot costar l'èxit del procés" .






Des del Cercle Català de Negocis i també des de l'organització de l'Ateneu Barcelonès demanem disculpes per aquelles més de 150 persones que aquest dimarts no van poder assistir a la conferència que el President del CCN, Albert Pont, va fer sobre l'endemà de la independència a una sala del mateix Ateneu. Des de l'organització no es va preveure una assistència massiva i la sala va quedar petita. Està previst que a principis del mes de març Albert Pont faci una nova conferència a l'Ateneu Barcelonès. Avisarem de seguida que en tinguem més detalls.

Albert Pont, President del Cercle Català de Negocis, va pronunciar ahir una conferència que va posar sobre la taula les conseqüències de la independència de Catalunya. Pont va explicar ahir, com ja defensa el seu primer llibre Delenda est Hispania, que amb la independència de Catalunya Espanya perdria la seva personalitat jurídica i hauria de demanar el seu ingrés a la Unió Europea, ONU, etc.(a menys que Catalunya reconegués la continuïtat de la personalitat jurídica de l’Estat espanyol). "No som davant d'un cas de secessió sinó davant d'una dissolució de l'Estat espanyol", com també va afirmar Ana Stanic, Advocada especialitzada em resolució de conflictes internacionals; entre d'altres alts funcionaris, juristes i polítics de la UE i de l'Estat. Pont va especificar que "la Catalunya independent hauria de negociar i signar l'acta d'adhesió a la UE si volgués ser-ne membre". Tot i això, mentre no fos un Estat membre de ple dret, s'hi aplicarien tots els tractats i la legislació comunitària.

Amb l'Estat propi Catalunya hauria de fer el repartiment de béns i deutes de l'Estat espanyol i d'aquesta manera Catalunya passaria a ser el principal creditor d'Espanya, molt per sobre d'Alemanya (216.000 milions d’euros), França (201.300 milions d’euros), i els Estats Units (172.800 milions d’euros).

Pel que fa el deute, Catalunya podria declarar bona part d'aquest deute a l'Estat espanyol com a deute ominós, per què ha estat contret en contra dels interessos de la ciutadania espanyola, afavorint únicament els interessos de grans empreses privades vinculades a la construcció d'obres públiques i a la gestió d'infraestructures i serveis públics. Gran part de l’endeutament s’ha produït per fer inversions inviables, que han disparat el deute de l'Estat i que al mateix temps engreixaven els balanços d'algunes grans empreses a canvi de posar en perill la viabilitat econòmica d'Espanya.

Amb la Catalunya Estat també canviarà la jurisdicció ja que serà diferent a l'espanyola i per tant els processos oberts per frau fiscal quedarien sense resoldre, seria equivalent a una amnistia fiscal encoberta.

Albert Pont va explicar ahir davant dels assistents de l'Ateneu Barcelonès que és impensable que el MHP Artur Mas no signi el decret de convocatòria de la consulta ja al setembre d'aquest any. Pont confia que "ho farà" i demana que durant "les setmanes posteriors a la convocatòria i anteriors a la data de la consulta (octubre i primera setmana de novembre) caldrà que la societat civil estigui molt ben organitzada per mobilitzar-se de forma pacifica però indefinida si és necessari". El President del CCN diu que "Només així garantirem la celebració de la consulta".

Un cop celebrada la consulta, en cas que guanyés l'opció del SI, Pont especifica que seria imprescindible que el MHP declarés la independència el mateix dia a la nit, "esperar gaire més temps seria absurd i un error estratègic que ens pot costar l'èxit del procés", conclou Pont.

Cap president, sigui del color que sigui, iniciaria un procés tan ple d'entrebancs com aquest sense saber amb seguretat que podrà fer front als pagaments corrents de l'administració catalana (pensions, subsidis d'atur, funcionaris...). Fer-ho d'una altra manera seria un suïcidi que ningú es pot permetre. Per això s'ha estat buscant finançament internacional. Albert Pont ja va explicar ahir que no cal accedir a més deute, si no que es poden buscar inversors estrangers als quals se'ls poden donar concessions de béns públics de l'Estat. I de la mateixa manera passa amb el reconeixement internacional. "Si Mas ha publicat data i pregunta és per què ja té la certesa que Catalunya serà reconeguda per alguns països. La consulta no serà un salt al buit i a més des de Diplocat (Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya) s'ha estat treballant vertiginosament per assegurar aquest reconeixement, per l'establiment de les primeres aliances del futur Estat català i per la entrada de capital estranger.

Albert Pont va destacar també les oportunitats de negocis que genera la independència de Catalunya i que en moltes ocasions no en som conscients. Moltes d'aquestes oportunitats van lligades a l'efecte capitalitat que l'àrea Barcelona i per extensió a la resta del territori català que Catalunya no ha pogut gaudir mai.

El President del CCN va explicar que amb el procés que ha engegat Catalunya seran moltes les regions que seguiran el mateix camí fet que provocarà la fi d'un dels últim imperis d'Europa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS