dimecres, 5 de febrer del 2014

El Canal de Panamà trenca les negociacions amb la marca Espaguana Sacyr . El mateix president de Panamà , Ricardo Martinelli , ha informat que la reunió acabava sense èxit . Panama adverteix , que les obres s'acabaran " amb o sense" Espaguana Sacyr , perquè hi ha 90 ports en el Pacífic i EUA que fan fortes inversions en base a l'ampliació del Canal, sense anar presumint d'UNA GRAN I LLIURE .






El Grup Units pel Canal ( GUPC ) , que lideren l'empresa espanyola Sacyr i la italiana Impregilo , ha comunicat avui que " continua buscant una solució de finançament" per acabar les obres d'ampliació del Canal de Panamà en 2015 , tot i que l'Autoritat del Canal ( ACP ) "va trencar les negociacions" .
" La ruptura de les negociacions posa l'expansió del Canal de Panamà i fins a 10.000 llocs de treball en risc imminent " , afegeix la nota , que subratlla que "sense una solució immediata" les parts es " s'enfrontaran a anys de disputes davant els tribunals nacionals i internacionals sobre els passos que han portat el projecte al fracàs " .
El comunicat remès per Sacyr a la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV ) es produeix després de finalitzar ahir a la nit el termini que l'administració de la via i el consorci a càrrec de les obres es van donar per aconseguir una sortida viable i d'acord amb el contracte vigent .
És la tercera ocasió en què l'Autoritat del Canal i el consorci empresarial es donen un termini per arribar a un acord i no aconsegueixen aconseguir-ho.
El termini que es van donar client i contractista per resoldre la crisi suscitada per la falta de liquiditat del consorci , intentava evitar l'abandonament de les obres amb què va amenaçar el GUPC si no reconeixien els sobrecostos assumits , que s'estima en uns 1.600 milions de dòlars ( uns 1.200 milions d'euros ) .
El diari ' La Prensa' ha informat que la jornada de negociació del dimarts ha estat " marcada per l'hermetisme , tot i que durant bona part del dia les informacions apuntaven a la proximitat d'un acord ", el que va contribuir al fet que les accions de Sacyr guanyessin més de 6 % a la Borsa .
El mateix president de Panamà , Ricardo Martinelli , va avançar dimarts que podria haver una possible " feliç conclusió" del conflicte . Hores després , es va informar que la reunió acabava sense èxit .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS