dimarts, 4 de febrer del 2014

Manifestants en atur i afectats pels desnonaments , van ser agredits , colpejats i insultats per " el cos de Policia , els antiavalots autòmats que van per aquí pegant a tort ia dret sense sentit" . Així en un estat democràtic de dret , " ens estan trepitjant i no fem res" .






Fa poc més d'un any , Encarna , de 56 anys , es va acostar a una trobada de Stop Desnonaments Valladolid : tenia un problema familiar i va entendre que aquella era la plataforma que podria prestar l'ajuda que necessitava . Des d'aquell dia , Encarna , igual que moltes altres persones afectades per la hipoteca que un dia van decidir anar a la solidaritat dels col · lectius damnificats , es va convertir en part activa del grup . " Acudeix a tots els desallotjaments ia totes les manifestacions" , explica un membre del 15M val · lisoletà , que prefereix mantenir-se en l'anonimat per no personalitzar el moviment.
Avui , Encarna està ingressada a l'Hospital Clínic de Valladolid després de patir un ictus cerebral després d'haver estat brutalment colpejada per la policia durant una protesta convocada ahir a la localitat castellanolleonesa . "Dins de la gravetat , està estable , no hi ha hagut més complicacions" , explica aquest membre del 15M , que assegura estar en contacte amb la família . " Ara mateix , els metges estan tractant d'estudiar la relació de l'ictus amb els cops que li van donar al cap" , afirma .
Encarna , juntament amb altres persones del 15M i altres col · lectius de la ciutat , participava , en el moment de ser colpejada , en la manifestació "Pel treball digne . Contra les retallades . A la renda bàsica . No a la institucionalització de la pobresa " , que pretenia acomiadar els participants en la convenció que el PP va celebrar el cap de setmana a la localitat . Durant la marxa, els manifestants van parar en diversos llocs del centre , sent un d'ells el restaurant La Parrilla de San Lorenzo .
"Nosaltres no sabíem qui estava menjant allà , només vam parar a corejar uns càntics " , recorda el membre del 15M . Segons el seu relat , i així ho testifiquen diverses imatges , la Policia va iniciar una càrrega " indiscriminada , brutal i injusta" que, a més d'enviar Encarna a l'hospital, va ferir diverses persones . "Hi ha companys amb contusions , ossos trencats , bretxes al cap, collarins al coll , ulls morats , hematomes per tot el cos ... ", denuncia . En total , vuit persones van resultar ferides .
A Jaume, segons ell mateix ha descrit en una assemblea celebrada aquesta tarda a la plaça Font Daurada , el lloc en què es reuneix el 15M de Valladolid des dels seus inicis , li van agafar tres antiavalots i un d'ells va arribar a demanar que li dislocaran el braç . " Ens van donar una enorme pallissa " , ha assegurat . "L'únic que vam fer va ser cridar consignes i la Policia va començar a envoltar , ens van dir que ens identificarien i detindrien i de sobte van carregar brutalment " .
Doris , per la seva banda , té un enorme hematoma a la cama a causa de la puntada d'un policia . Durant la concentració d'aquesta tarda , ha cridat a assenyalar al veritable culpable , el PP . Una altra de les persones agredides , Javi , ha assenyalat que mai havia vist unes " mirades d'odi " com les dels antiavalots que li van pegar . "És inexplicable l'acarnissament amb què ens van colpejar " , ha dit . A ell , ha explicat , li va pegar un policia a qui ha anomenat el seu "amic dels bancs" . "Em coneixia bé de totes les vegades que ens trobem en desnonaments , en subhastes ... Va començar a aporrearme en un braç i li vaig preguntar per què. Llavors em va donar en l'altre , vaig tornar a preguntar-li per què i em va colpejar a la cama . li vaig dir que era molt valent fent el que feia amb una porra i una pistola a sobre, i guardar la porra a la funda i em va fer un hostión amb la mà a la boca . Finalment li vaig dir : podràs humiliar , però no em vas a tombar " . Javi , que porta participant en diferents protestes des de fa temps, ha manifestat que el que a ell li fa mal no són els cops , sinó la repressió .
Igual que Javi , Joan, un altre dels agredits , ha dit no haver vist tant " odi" en la seva vida , i té 61 anys . "Els antiavalots d'ahir eren uns autòmats que van per aquí pegant sense sentit , i no només ens fan mal a nosaltres , sinó a tot el cos de Policia" , ha declarat . A la seva edat , ha asseverat que la població no li queda altre camí més enllà del de la lluita : "Som més i tenim més raons que ells" . El mateix ha afirmat altra dona agredida , amb la mà esquerra enguixada per una fractura : "Ens estan trepitjant i no fem res" .
Fàtima va patir problemes respiratoris . Un agent dels antiavalots li va clavar , ha denunciat , la porra al pit . "Els policies ens deien paràsits socials mentre ens pegaven " , ha rememorat per després concloure que no consentiran "més agressions" .
Després de la celebració d'una assemblea a la plaça Font Daurada i després que parlessin algunes de les persones agredides ahir per la policia, diversos centenars de manifestants s'han concentrat davant de la seu del PP , contra la qual van llançar diversos ous . Posteriorment , s'han dirigit a l'Ateneu Republicà , on treballen amb els advocats de Legal Font Daurada en les accions legals que emprendran pel succeït .
María Sánchez , coordinadora local d'IU Valladolid i regidora a la localitat , ha assegurat que el seu grup portarà demà els fets al Ple de l' Ajuntament, ja que considera que l'equip de Govern de l'alcalde , Javier León de la Riva ( PP ) , " té molt a dir " . A més , Sánchez ha demanat la dimissió del subdelegat del Govern a Valladolid , José Antonio Martínez Bermejo , per les seves últimes declaracions . Bermejo va dir , per exculpar les càrregues , que la policia havia de " garantir el respecte a les persones que estaven gaudint del seu oci" al restaurant . En l'opinió de la coordinadora local d'IU , "no es poden consentir unes declaracions així en un estat democràtic de dret" . L'actuació de la policia , ha acusat , "no està justificada, les persones concentrades només estaven corejant càntics " .
La regidora Valladolid ha confirmat a més que el diputat d'IU Gaspar Llamazares ha registrats dos preguntes al Congrés , en què insta l'Executiu a respondre si cessarà al subdelegat del Govern i si intercedirà en l'eliminació dels càrrecs a totes les persones detingudes .
El Grup Parlamentari Socialista ha registrat , per altra banda, una petició de compareixença urgent del ministre de l'Interior , Jorge Fernández Díaz , i del delegat del Govern a Castella i Lleó , Ramiro Ruiz Medrano .
Aquest mitjà ha intentat posar-se en contacte amb l'Ajuntament i la Subdelegació del Govern , sense èxit .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS