dijous, 13 de febrer del 2014

Abu Dhabi porta a la Marca Espanya als tribunals . L'emirat d'Abu Dhabi demanda Espanya per les retallades a les renovables . El xeic Mohammad bin Zayed al-Nahyan, príncep hereu d'Abu Dhabi i subcomandant en cap de les Forces Armades d' Emirats Àrabs Units , porta al Regne de la Marca Espanya als tribunals .






A l'octubre de 2011 , el rei Joan Carles i el xeic Mohammad bin Zayed al-Nahyan, príncep hereu d'Abu Dhabi i subcomandant en cap de les Forces Armades d' Emirats Àrabs Units , inauguraven amb magnificència la planta Gemasolar , en Fonts d'Andalusia ( Sevilla) , en un acte al qual van assistir més de 350 convidats , inclosos diversos membres de la família reial d'Abu Dhabi i ministres dels governs dels dos països . Eren encara temps de vi i roses per a les energies renovables . Només dos anys i mig després , les retallades en la retribució de les instal · lacions d'energia termosolar han provocat que l'emirat d'Abu Dhabi porti al Regne d'Espanya als tribunals .
Les demandes contra Espanya per les retallades a les renovables es van estenent així per tota la geografia de la inversió mundial . L'última signatura en fer el pas ha estat la signatura Masdar , filial de Mubadala Development Company , el fons sobirà o companyia d'inversions de l'emirat d'Abu Dhabi . Masdar Solar & Wind Coöperatief U. A. , societat del grup domiciliada a Holanda , ha presentat aquest dimarts una sol · licitud d'arbitratge davant el Centre Internacional d'Arranjament de Diferències relatives a Inversions ( CIADI ) , una institució del Banc Mundial amb seu a Washington . La firma d'advocats Allen & Overy representa el demandant .
Masdar Solar és soci a Espanya de Sener en la signatura Torresol , que es dedica a la generació d'energia termosolar . Disposa de l'esmentada planta Gemasolar , que aplica la tecnologia de receptor de torre central i emmagatzematge tèrmic en sals foses , amb una potència nominal de 19,9 MW , que segons la companyia pot subministrar electricitat a una població de 27.500 llars . A més , Torresol té també Vall 1 i Vall 2, dues plantes solars confrontants de generació elèctrica mitjançant tecnologia de captadors cilindropara - bòlics , situades a San José de la Vall ( Cadis ) . La inversió total en aquestes tres plantes s'acosta als 1.000 milions .
Les retallades a la retribució de les energies renovables realitzats pel Govern actual i l'anterior han portat els inversors estrangers a demanar a Espanya al · legant inseguretat jurídica i expropiació .
La presentada per Masdar es tracta de la cinquena demanda d'arbitratge pendent de resoldre presentada contra Espanya davant el Ciadi . Quatre d'aquestes cinc reclamacions s'han a la retallada a les energies renovables i s'han instat en els últims mesos . l'ofensiva davant el Ciadi va arrencar amb les demandes de RREEF i Antin , dos grans fons vinculats a Deutsche Bank i BNP . A ells es va sumar després el fons britànic Eiser Infrastructure i ara Masdar . Amb això , Espanya ha passat a ser un dels països amb un major nombre de casos oberts al Ciadi , per darrere de Veneçuela , Argentina , Egipte , Hongria i Perú , i al mateix nivell que Turkmenistan i Uzbekistan . Espanya també ha rebut demandes per les retallades en la retribució a les energies renovables davant altres tribunals arbitrals . En la majoria dels casos s'al · lega la violació del tractat de la Carta de l'Energia .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS