dimarts, 21 de gener del 2014

Trobar feina a Espanya avui en dia , no garanteix sortir de la pobresa . La precarietat i els baixos salaris dels espanyols entre 18 i 59 anys que aconsegueix una feina no aconsegueixen sortir de la pobresa . La bretxa salarial s'eixampla : els directius guanyen més i els treballadors , menys . Els salaris dels treballadors espanyols no pujaran fins al 2017 o 2019 . Un 35 % dels aturats no rep prestacions i l'austeritat deixarà 13 milions d'aturats més a Europa fins 2018 .






La Comissió Europea ha avisat aquest dimarts que trobar feina a Espanya i altres estats membres com Romania , Bulgària o Grècia no és una garantia suficient per sortir de la pobresa a causa de l'elevada proporció de contractes temporals oa temps parcial . La població en risc de pobresa o exclusió social ha augmentat a Espanya del 23,3% el 2007 al 28,2% el 2012 a causa de l' impacte de la crisi i al ament de l'atur , segons l'informe anual sobre l' evolució de l'ocupació i la situació social a Europa publicat aquest dimarts per l'Executiu comunitari .
D'acord amb aquest estudi , només al voltant del 35% dels espanyols en risc de pobresa entre 18 i 59 anys que troba una feina aconsegueix sortir de la pobresa , un percentatge similar al que es registra a Grècia . Únicament Romania i Bulgària ofereixen xifres inferiors . De mitjana a la UE , el 50 % dels ciutadans que eren pobres el 2008 i van trobar un treball van sortir de la pobresa el 2009 . Els millors resultats corresponen a Portugal i Suècia , amb percentatges superiors al 65 %. Les diferències depenen , segons Brussel · les, del tipus d'ocupació així com de la composició de la llar i de la situació de la parella en el mercat de treball .
"Desafortunadament , no podem dir que tenir una feina equival necessàriament a un estàndard de vida decent " , ha dit el comissari d'Ocupació, László Andor , en roda de premsa . De fet , el 12 % dels treballadors espanyols viuen en situació de pobresa , un percentatge que només superen Grècia i Romania . "Fins i tot si l'atur es redueix gradualment , com es preveu, això podria no ser suficient per revertir el creixement de la pobresa , especialment si la polarització salarial continua sobretot per l' augment de l'ocupació a temps parcial" , ha subratllat Andor .
" Hem de creure ocupació, però de qualitat , per aconseguir una recuperació sostenible que no tingui només com a efecte combatre l'atur sinó igualment reduir la pobresa" , ha insistit el comissari d'Ocupació.
D'acord amb l'informe, l'augment de la pobresa a Espanya s'explica per l'elevada proporció de llars amb tots els membres a l'atur , l'alt nivell d'atur de llarga durada , un escàs impacte de les prestacions socials i un alt nivell de pobresa entre els treballadors .
L'Executiu comunitari sosté que les persones que es beneficien de prestacions per atur tenen més possibilitats de trobar feina que les que no les reben . Aquesta anàlisi es compleix en particular per als sistemes ben dissenyats , en particular aquells on el nivell dels pagaments disminueix progressivament , acompanyats de condicions adequades , com l'obligació de buscar feina . Aquest tipus de sistemes permet una millor adequació entre les qualificacions i les necessitats del mercat, el que al seu torn facilita aconseguir ocupacions de millor qualitat i ajudar a sortir de la pobresa .
Segons l'estudi, el 35% de les llars espanyoles en risc de pobresa no reben una cobertura adequada de prestacions socials , un percentatge que supera la mitjana comunitària ( 30%) . Finlàndia, Suècia , Holanda i Dinamarca són els països amb menys llars sense cobertura social mentre que Grècia , Xipre i Itàlia se situen a la cua . A més, el 15% de les llars espanyoles en risc de pobresa depenen per sobreviure de la pensió dels avis , una de les taxes més altes de la UE juntament amb Xipre , Grècia , Bulgària , Letònia i Polònia .
L'informe revela igualment que persisteix la desigualtat entre homes i dones en la participació en el mercat laboral . El nombre d'hores treballades per les dones continua sent molt inferior al dels homes, el que segons Brussel · perjudica les possibilitats de les seves carreres , la seva remuneració i el seu nivell de pensions . Aquesta desigualtat adopta característiques diferents segons l'Estat membre de què es tracti . A Espanya oa Irlanda , la taxa d'ocupació femenina és inferior a la dels homes , però quan treballen les dones tendeixen a tenir horaris més llargs . En canvi , a Holanda , Alemanya , Àustria o el Regne Unit , un gran nombre de dones treballen però amb horaris restringits . Només en els països nòrdics i bàltics aquestes diferències es redueixen .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS