dimecres, 22 de gener del 2014

Josep Antoni Duran , no té cap pressa a traslladar a les Corts la petició d'Artur Mas i Oriol Junqueras per aconseguir la facultat constitucional de celebrar consultes . Prefereix que donin la cara els secessionistes enviats des de Barcelona , encara que calgui esperar fins al juny o setembre per el consegüent debat .






La iniciativa que va dividir el PSC al Parlament català ha arribat al Congrés i deixa en evidència ara els diferents criteris sobre el seu calendari i fórmules de tramitació que hi ha entre els partits que poden agilitzar ( Convergència , Unió , ERC i ICV ) . Per torn i com a iniciativa de Cambra autonòmica , la pretensió dels independentistes que el Congrés els presti la competència de convocar un referèndum no es debatrà fins a l'estiu ( com ja sabien tots els signants de la proposició ) perquè té cinc per davant.
Estava descomptat i anunciat des de Barcelona que per garantir que aquest debat s'avancés a finals de febrer o primers de març , CiU , amb el suport i signatura dels diputats d'ERC i ICV , immediatament convertiria la iniciativa del parlament a proposta del seu grup . Ara tot són dubtes en el grup parlamentari de Convergència , almenys en el cas de Duran .
El portaveu parlamentari de Mas s'oposa a aclarir el calendari amb l'ajornament d'una proposició pendent del Parlament català que hi ha al Congrés sobre desnonaments . " Semblaria que només ens importa la consulta" , argumenta . I tampoc té pressa a agafar el testimoni via grup parlamentari . S'ha limitat a obrir consultes amb els partits i diputats independentistes : els propis i els d'ERC i ICV .
Però Duran va deixar clar que prefereix que es debati primer la iniciativa de la cambra autonòmica perquè puguin explicar al Congrés seus promotors i proponents . Ell també podrà fer-ho, però dins del torn dels portaveus de grups parlamentaris , com a complement dissimulat .
Si Mas no està disposat a donar la cara personalment en aquesta sessió , com sí que va fer Juan José Ibarretxe amb el seu propi pla secessionista , i prefereix mani a algun subordinat acompanyat per dirigents d'ERC i ICV , Duran tampoc vol protagonisme i acostuma a marcar diferències perquè , com repeteix , ell no és independentista . La iniciativa per la via del grup parlamentari obligaria el portaveu oficial de CiU a enfrontar només als altres . Seran els portaveus dels diputats del PP , PSOE , PSC , UPyD i alguns del Mixt , que sumen gairebé el 90 % de la Cambra i que votaran en contra de la teoria del préstec de competències constitucionals per començar el desmantellament de l'ordre constitucional .
Duran es va declarar molt satisfet que la Mesa del Congrés hagi admès a tràmit la petició de la Cambra catalana , fins i tot interpreta aquest fet formal com un aval a la seva " constitucionalitat ", però no té cap pressa per defensar aquesta teoria en un debat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS