dimecres, 15 de gener del 2014

" Mala notícia " per a la Marca Espanya . Un dels científics de més prestigi internacional abandona Espanya per la falta de suport. L'investigador Juan Carlos Izpisúa , l'últim projecte va ser considerat un dels deu fites científiques del 2013 per ' Science' , deixa el Centre de Medicina Regenerativa .






L'investigador Juan Carlos Izpisúa abandona el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona ( CMRB ) després de renunciar al seu càrrec com a director del centre, el Patronat ho ha acceptat per unanimitat en la seva última reunió celebrada aquest dilluns i ha nomenat Àngel Raya com el seu successor en el càrrec . Així ho han confirmat fonts de l'Institut de Salut Carles III , que forma part del Patronat i destina 1,5 milions d'euros anuals al finançament del centre . L'Institut no ha precisat no els motius de la seva marxa , que apunten a motius econòmics i polítics , però asseguren que en els últims anys no ha reduït les partides destinades CMRB .
Izpisúa també treballa a l'Institut Salk d'Estudis Biològics de La Jolla , a Califòrnia ( EUA ) , i ha publicat al voltant de 200 articles científics . Una de les últimes investigacions del seu equip a Barcelona va ser la creació al laboratori de " mini - ronyons ", ha estat considerat com un dels deu fites científiques del 2013 per la revista Science . El CMRB va sorgir en 2004 com una de les majors apostes en recerca del Govern de la Generalitat d'aleshores , format pel tripartit de PSC , ERC i ICV - EUiA , després de l'aprovació el 2003 de la llei de reproducció assistida que va fer possible investigar amb embrions humans i cèl · lules mare .
La creació del centre , amb finançament de Generalitat i Govern , va ser aprovada pel Ministeri de Sanitat i Consum - actual Ministeri de Sanitat , Serveis Socials i Igualtat - , amb la missió bàsica d'investigar amb cèl · lules mare embrionàries i cèl · lules pluripotents induïdes per buscar aplicacions en medicia regenerativa i malalties degeneratives .
El fitxatge de l'investigador , nascut a Hellín ( Albacete ) el 1960 , va ser defensat per la Generalitat com a part del seu ' pòquer ' de científics incorporats en els darrers anys per desenvolupar ambiciosos projectes de recerca biomèdica a Catalunya , juntament amb el de Manuel Perucho com director de l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer ( IMPPC ) , Joan Massagué com a codirector de l'institut de Recerca Biomèdica de Barcelona ( IRB ) i Manel Esteller com a director del Programa de Recerca d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut Català d'Oncologia ( ICO )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS