dimecres, 15 de gener del 2014

Rajoy, invisible en els mitjans dels EUA.






El seu " gran lideratge " va ser lloat per Barack Obama . No en un gimnàs de Johannesburg , on el president dels EUA va coincidir amb Mariano Rajoy la vegada anterior , sinó en el mateix despatx oval de la Casa Blanca , potser l'oficina amb més pes polític del planeta .
No obstant això , la magnitud de la trobada , molt airejada a Espanya, no va impressionar a la premsa nord-americana . Els grans mitjans han ignorat la seva visita .
The New York Times només cita a Rajoy per contextualitzar unes declaracions d'Obama sobre l'Iran en resposta a una pregunta després de la trobada de tots dos.
Una cosa semblant fa The Washington Post , un altre dels grans diaris del país , l'equip de reporters polítics simplement cita el " primer ministre espanyol" en un article sobre Obama , la seva política a l'Afganistan i la polèmica pel polèmic llibre de Robert Gates , ex secretari de Defensa amb George Bush i el mateix Obama . És el mateix que fan la cadena de televisió CNN i Fox News a les seves pàgines web .
El diari USA Today va oferir als seus lectors una informació prèvia a la trobada com a part de la seva cobertura de l'agenda oficial d'Obama . Es va titular : "El dia d'Obama : una visita d'Espanya" . En el breu text s'adonava que "la política exterior i l'economia global estan a l'agenda" . No obstant això , el diari d'àmbit nacional no va informar al final de la reunió . Una cosa similar fa el Financial Times , bíblia econòmica a Europa i amb una potent edició per als EUA . Altres diaris , com Los Angeles Times o el Boston Globe no van oferir cap tipus d'informació sobre la trobada .
Politico , un web de referència , inclou una foto en cinquè lloc dins del seu repàs diari al millor de la jornada . Va ser presa al cementiri d'Arlington , que Rajoy va visitar abans de la Casa Blanca .
Una agència , Associated Press , publica en canvi una breu nota sobre Espanya , que no ha estat publicada en pràcticament cap mitjà , llevat dels que inclouen aquest tipus de notícies de manera automàtica en les seves webs , com The Washington Post . "Obama : Ocupació i creixement segueixen sent els reptes d'Espanya" , es titula , incidint en l'amenaça que Espanya ha suposat per a l'economia global . La nota , de cinc frases , inclou en el segon paràgraf una guia per pronunciar el nom del president : " mah - ree - AH' - noh rah - AVUI ' ", cosa que apunta a la manca de coneixement de la societat nord-americana del president espanyol. L'agència UPI fa alguna cosa similar en una nota centrada en els problemes financers d'Espanya i l'eurozona .
Per trobar una referència positiva a la reunió cal llegir The Washington Times , que juga amb la rima "No Pain , no Gain " ( sense dolor no hi ha benefici ) i la reconverteix en " No Spain , No Gain " acompanyada d'un " Obama elogia la recuperació del país ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS