dijous, 16 de gener del 2014

El ' pla renove ' de l'extrema dreta a Espanya es diu VOX , el partit polític de José Antonio Ortega Lara i Santiago Abascal . La crisi , el descrèdit dels partits i l'auge del sobiranisme català actuen com brou de cultiu per als grups més ultres . Els postfranquistes s'agrupen en L'Espanya en Marxa , mentre molts altres es deixen influenciar pels nous aires que vénen de Grècia com " Alba Daurada" o " Aurora Daurada" i Itàlia amb Casapound Itàlia ( CPI ) és un moviment polític italià d'extrema dreta .






El partit polític de José Antonio Ortega Lara i Santiago Abascal ja ha estat presentat en societat . Ho ha fet en un acte que ha suscitat més interès entre la premsa que en la societat , a la qual els seus integrants han demanat insistentment una oportunitat . En l'acte , en què s'han donat a conèixer el logo oficial de l'agrupació , la pàgina web i el seu manifest fundacional , han quedat constància els quatre pilars fonamentals sobre els quals pivotarà VOX , el nou partit que vol recollir el vot desencantat d' la dreta : el dret a la vida ( no conceben l'avortament en cap supòsit ) ; protegir la família , la unitat d'Espanya ( no creuen en el sistema autonòmic ) i no negociar " mai" amb ETA .
VOX pretén ser una formació de "centre - dreta , moralment conservadora , econòmicament liberal i moderada en els seus plantejaments " . No volen sentir parlar de " pinces " amb altres petits partits com el Ciutadans d'Albert Rivera o UPyD de Rosa Díez . " Valorem molt positivament el que han fet , però nosaltres naixem amb una altra convicció" , ha postil · lat Abascal en una part de la presentació .
La seva primera cita electoral serà a les eleccions europees . Així ho ha confirmat el president del Comitè Polític provisional del partit , José Luis González Quirós , que va confirmar la intenció dels impulsors d'irrompre en l'escenari europeu "amb la intenció d'iniciar un camí en defensa d'una democràcia més real " . Ortega Lara ja ha descartat presentar-se com a cap de cartell .
L'exministre Ignacio Camuñas va afegir que "no és una operació conjuntural , sinó un projecte de llarg alè per airejar la política espanyola i aconseguir que les demandes dels ciutadans arribin a les institucions" . Per això el següent repte per a aquest equip és irrompre en les institucions municipals i autonòmiques en les eleccions de 2015 , on pretenen recollir el vot dels electors que el 2011 van elevar a Mariano Rajoy a la presidència del Govern . "Ens dirigim a tots aquells ciutadans que se senten orfes electoralment parlant per una política infectada d'escàndols de corrupció i al servei d'interessos particulars i clientelars " , ha afegit Abascal , que fins al mes de novembre era militant actiu del Partit Popular .
Actuar " per Espanya "
Pel camí , intentaran crear una nova Llei Electoral i una nova llei de partits que garanteixi la transparència i equitat del seu finançament ; promouran l'evolució de l' Estat de les autonomies cap a un estat unitari; volen que la Justícia estigui completament despolititzada i aposten per un sistema educatiu que fomenti les llibertats , l'excel · lència i la disciplina .
Ortega Lara , el més aplaudit , el més fotografiat , el més esperat del matí , ha assegurat que es ficava en aquest projecte per pura convicció i pel " desengany " que s'ha portat tant del PSOE com del PP . " El dia que el meu fill de 20 anys em va dir : pare , mira com ens esteu deixant el país , em vaig dir que havia d'actuar " . L'ex funcionari de presons ha apel · lat als ciutadans , majors , adults i joves : "Jo em vaig veure obligat a jugar-me la vida per Espanya , i hi ha vegades en la vida que cal arriscar , per convicció , i per superar la crítica a la barra del bar o el mercat . Ha arribat l' hora que tots ens comprometem més amb Espanya " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS