dissabte, 11 de gener del 2014

L'Assemblea Nacional Catalana dóna a conèixer el seu pla d'actuació per al 2014 , en el qual destaca una " recollida de vots" que mostri el clam sobiranista .






Per aconseguir aquest " doble sí" , l'ANC ha presentat la seva estratègia " Un sol poble" , amb la qual faran " arribar les raons per la independència a totes aquelles persones que no tenen clar si volen que Catalunya sigui un estat independent ", especialment en les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona , ha explicat la membre del secretariat nacional de l'Assemblea Irene Martin .
Un altre secretari , Jordi Serraller , ha explicat el pla " El país que volem " , aglutinador de les diferents entitats socials de Catalunya perquè cadascú aporti el seu " granet de sorra " a la reflexió sobre com es vol la Catalunya resultant del procés .
La internacionalització d'aquesta via no és qüestió intranscendent per l'ANC , que amb el projecte " De Catalunya al món" , pretén explicar l'actual procés polític i la voluntat dels catalans d'exercir el seu dret a l'autodeterminació . També intentarà aconseguir suports que més endavant facilitin el reconeixement del seu anhelat Estat català .
"De la desobediència a l' Sobirania " és el mètode que han triat per "respondre a les accions antidemocràtiques que pugui fer l'Estat espanyol a Catalunya" , basat en la " desconnexió progressiva de diversos mecanismes de l'Estat espanyol , com seria exercir la sobirania fiscal " .
L'últim a presentar ha estat " Signa 1 vot " , el més conegut , ja que va començar al juny de 2013, però aquest cap de setmana rebrà una nou impuls amb la primera recollida massiva a tot el territori . Més de 400 punts de recollida per exigir al Parlament que convoqui un referèndum sobre la independència i , en cas que aquesta no pugui dur a terme, es declari la independència emparant-se en el dret internacional .Un pla "sense retorn"
La idea és que la societat catalana es pronunciï d'una manera clara , un instrument per a ser escoltats pels polítics i així facilitar que la consulta es dugui a terme . Una iniciativa que des de la pròpia assemblea ja han qualificat de Pla B "sense retorn" .
Per a això es mobilitzaran 3.000 apoderats en prop de 400 punts de recollida de vot , "un exercici de democràcia directa" . La d' aquest cap de setmana no serà l'única , durant tot 2014 es repetirà la mateixa operació amb l'aspiració d'assolir un nombre considerable de peticions , en la qual cada un dels participants deixarà constància de la seva demanda amb les seves dades personals .
Un procés que requereix dedicació i que segons els seus promotors es farà amb extrema rigorositat . Les instàncies en principi es faran arribar al Parlament abans del 31 de maig i podran ser complimentades per ciutadans de l'Estat espanyol i fins i tot de tot el món . De fet , en especificar les dades de nacionalitat i lloc de residència ajudarà a mesurar el suport sobiranista fora de les fronteres catalanes .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS