dissabte, 11 de gener del 2014

" El pernil ibèric la marca de la gastronomia d'Espanya" , és el vaixell insígnia ha dit el ministre Arias Cañete.Gracias a l'alta gastronomia Catalana , reconeguda internacionalment .






Cañete ha presumit del gran esforç que ha realitzat el seu departament en l'elaboració de la norma . "Ha estat molt laboriós perquè el pernil ibèric és el vaixell insígnia de la gastronomia d'Espanya" . El Reial decret s'aprova la norma de qualitat per a la carn , el pernil , la paleta i la canya de lloms ibèrics , que millora la informació al consumidor en l'etiquetatge i presentació . També , a partir d'ara s'establirà més control en els processos i la fiabilitat en l'assignació de les mencions que realment corresponen als productes .
Durant més de 15 minuts , Cañete ha explicat , una a una, les claus de la reforma . L'etiquetatge dels productes , és un dels seus pilars fonamentals . " Es simplifiquen les denominacions de venda i es passa de les quatre opcions anteriors ( de gla o montanera , d'enceball , d'engreix de camp i d'esquer ) a tres : de gla , d'engreix de camp i d'esquer , eliminant-se la designació enceball " , ha narrat .
En l'etiquetatge s'estableix l'obligatorietat d'indicar el tant per cent de raça ibèrica , quan es tracti d'animals 100% ibèric , i en lloc destacat de la mateixa en els altres casos . La norma limita la utilització en publicitat i etiquetatge de termes que puguin induir a error el consumidor . Així , es reserva , exclusivament per a la designació de gla , els noms , logotips , imatges , símbols , o mencions facultatives que evoquin o facin al · lusió a algun aspecte relacionat o referit amb la gla o la devesa . D'aquesta manera, el pota negra només es podrà utilitzar en productes de gla 100% ibèrics .
Respecte a la identificació de canals ia les denominacions de venda del producte , Arias Cañete ha recalcat que amb aquesta norma es vol "millorar la informació al consumidor amb un sistema més senzill" .
També es reforcen els sistemes de control , establint més rigor i control en els pesos dels canals i les peces i en el temps mínim d'elaboració , millorant la fiabilitat en l'assignació de les mencions que realment corresponen als productes .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS