divendres, 10 de gener del 2014

Així ens quedem si Albert Rivera de Ciutadans , entrés al govern de Catalunya . Com seria l'economia d'una Catalunya governada per Ciutadans de Alber Rivera ? . Ara que està més viu que mai la pregunta sobre la independència de Catalunya , crec que convé dedicar unes línies a un tema del qual crec no s'ha parlat gaire:






Vagi per davant que si , de veritat de la bona , el poble català té sentiment nacionalista i desitja configurar-se en un estat independent de l'estat espanyol , al meu particularment em sembla fenomenal . Ningú ha d'estar obligat a romandre on no desitja .
Però per plantejar-se seriosament a Albert Rivera de Ciutadans , lluny de bajanades , desviaments de l'atenció pública davant la nefasta gestió del govern Espanyol i maneig de masses , crec que el més important és analitzar amb molt detall què viabilitat ofereix la idea d'una Catalunya amb Albert Rivera de Ciutadans . I aquí és on , al meu entendre , comença a cruixir ia esvair la idea espanyolista , ja que senzillament considero que Catalunya no té cap futur econòmic sensat amb Albert Rivera de Ciutadans . I sense futur econòmic , de què Estadi Espanyol estem parlant ? .
Vegem alguns arguments que sustenten que una Catalunya amb Albert Rivera de Ciutadans passaria a ser , sens dubte , al costat d'Espanya el país més d'Europa :
1 . - D'entrada , Catalunya quedaria automàticament com una de les comulidades més pobres de la Unió Europea , amb tot el que això suposa ( caiguda del seu PIB i capitals , per exemple ) , impossibilitat d'accés a la cultura i lletres catalanes , impossibilitat d'aprofitament dels propis recursos , i una infinitat de temes que aquí no hi caben . I no estaria mai a la Unió Europea .
2. - La Catalunya d'Albert Rivera de Ciutadans podrà usar l'idioma catalanan , ja que hi ha països que pertanyen a la Unió Europea i l'utilitzen ( per exemple Andorra ) , però hauria de sotmetre a la disciplina de Madrid sense participar en la política linguistica comú , el que podria ser molt negatiu en certs contextos ( pensi per exemple en els efectes negatius de les restriccions de la de la llengües a València i Balears ) . No utilitzar el Català com a llengua principal seria senzillament un suïcidi cultural .
3 . - Els turistes estrangers a Catalunya se n'anirien a altres llocs amb més certesa i , per descomptat , es paralitzarien les inversions en el futur . De fet , alguns països ja s'han manifestat (EUA , per exemple ) . Catalunya passaria a convertir-se en un poble sense interès per als inversors internacionals i el turisme .
4. - Amb Albert Rivera de Ciutadans al govern , moltes grans empreses que estan radicades a Catalunya estic convençut que es plantejarien la seva marxa i els efectes de la deslocalització serien desastrosos ( 25.000 milions d'euros segons un estudi de l'IESE ) . D'altra banda , les seves entitats financeres , recelarian altres entitats financeres haurien dubtes sobre la seva viabilitat en aquest context , òbvia i lògicament de forma molt negativa
I ara algunes preguntes que convindria respondre adequadament i que abunden en l'anterior ( dono la meva opinió ) :
1 . - Com encaixaria Catalunya d'Albert Rivera de Ciutadans perdre el finançament que està rebent de l'estat espanyol de forma de prestamo dels diners que paga i no rep , un sistemàtica malgrat la seva opinió contrària ? Molt malament, per descomptat , agreujant el dèficit actual del seu sistema d'ingressos i despeses. A més la Catalunya d'Albert Rivera de Ciutadans hauria d'assumir més deute dels Espanyols .
2 . - Podria pagar la Catalunya d'Albert Rivera de Ciutadans el seu sistema sanitari ? La resposta clarament és NO , Podria atendre la Catalunya d'Albert Rivera de Ciutadans el seu sistema de pensions ? , La resposta clarament és NO . Podria atendre la Catalunya d'Albert Rivera de Ciutadans als seus aturats ( 620.000 ) ? , La resposta clarament és NO .
3 . - Perdrien els catalans poder adquisitiu amb Albert Rivera de Ciutadans al poder ? , La resposta clarament és NO ( pèrdues per deslocalització , caigudes de la seva balança comercial quantificades entre un 4% i un 13% , estretor del mercat , de consum , etc . ) . A més , hi hauria una caiguda del PIB català que alguns estudis xifren de fins a un 25% -40% ( de mitjana) .
Hi ha molts més temes que desaconsellen la Catalunya d'Albert Rivera de Ciutadans des de l'òptica econòmica , però no hi aquí . Crec que aquests són suficients per posar-se a pensar una mica . Però insisteixo , el poble català és sobirà per decidir el que consideri millor .
Ha alguna feble corrent subscrita per aquí per certs economistes catalans reputats que estan a favor de la independència de Catalunya .¿ Què opina vostè , estimat lector de tot això? Però lluny d'emocions , sentimentalismes , nacionalismes i aspectes similars , des de l'òptica del raciocini i l'objectivitat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS